Va?? Fint att äta kött??? Vem anser det, menar du??Nä, men att det anses "fint" att äta kött så att bli kallad köttis är helt oproblematiskt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Va?? Fint att äta kött??? Vem anser det, menar du??Nä, men att det anses "fint" att äta kött så att bli kallad köttis är helt oproblematiskt.
Nej såklart som jag sa jag förstod att du inte var ute efter något sådantJag hoppas att du fattar att jag inte pratade om dig personligen, jag har ju som sagt ingen aning om vad du brukar äta eller hur ofta du ätit falafel eller köttbullar.
Det handlar ju inte heller just om kött eller vegetariska alternativ. Ta precis vilka livsmedel som helst, sannolikheten är större att man uppskattar en smakbild som man är van vid, har ätit ofta och har positiva minnen kopplat till.
Nä, men att det anses "fint" att äta kött så att bli kallad köttis är helt oproblematiskt.
Varför äter folk fortfarande kött?
Blir lika förvånad varje gång jag slår på Tv:n och de lagar mat med kött i. Äter i princip aldrig med människor som äter kött, känner knappt någon som äter kött.
Det känns så gammeldags att äta kött..
/veganen
Tror inte de jag känner identifierar sig som just köttätare, men som nån skrev tidigare i tråden så byggs måltiderna runt köttet och det anses fint typ.
Va?? Fint att äta kött??? Vem anser det, menar du??
Tror inte de jag känner identifierar sig som just köttätare, men som nån skrev tidigare i tråden så byggs måltiderna runt köttet och det anses fint typ.
Men man måste ju inte göra så bara för att man äter kött?Tror inte de jag känner identifierar sig som just köttätare, men som nån skrev tidigare i tråden så byggs måltiderna runt köttet och det anses fint typ.
Givetvis inte? Jag beskrev hur det är i min omgivning.Men man måste ju inte göra så bara för att man äter kött?
Jag har det mest som tillbehör/smaksättning. Typ 5% av innehållet i en pastasås.
Har t.ex. potatismos som centrumet när jag äter det och strösslar små tärningar av stekt kött över, samt något annat tillbehör som mängdmässigt är mer än köttet.
Det finns tusen olika sorters kostvanor som har nästan inget gemensamt utöver att man inte på principiella grunder har uteslutit köttråvara ur kosten.
Känns som den där beskrivningen av gruppen "köttätare" och hur man tänker om man är en sådan är en förenklad schablonbild.
@Roheryn att äta kött har varit en lyx här i Sverige och är en lyx i många länder fortfarande. Något många inte har kunnat/kan unna sig som fattig så särskilt ofta. Människan överlever utan kött, både förr och nu.
Många måltider byggs upp kring basen en köttbit, andra kring något annat såsom pastarätt, paj, soppa, risotto, gratäng, pytt i panna.
Jag vett väldigt många som anser att kött är gott och att visst kött är fint. Kött sträcker sig från buljong/norrlandspölsa/grillkorv/färs till ryggbiff och oxfile. Det är förmodligen få som anser att alla dessa är fin mat. Man behöver nog differentiera sig något när det gäller vad som är fin mat. Jag tvivlar starkt att grillkorv serveras på någon fin middag eller många känner det som lyxigt/fint
Va?? Fint att äta kött??? Vem anser det, menar du??
Nej, de som äter kött. Det är älg från x, lamm från y och ren från z. Veganer är idioter som äter massor av importerad mat medan deras egen mat kommer från grannbyn, de värsta miljöbovarna är vi. Det startades en lokal vegangrupp på fb, massor av folk gjorde sig lustiga över de korkade veganerna. Sen menar jag inte "fint" som i lyxigt. Ni kan ju inte ha missat att normen är att äta kött?!Förmodligen endast de som själva inte äter kött..
Nja, kött har både varit lyx och vardag beroende vilken tidsålder och vilken grupp av människor man avser. Jag har svårt att tro att samer, bönder, jägare mfl ansett att kött är lyx. Medan fattiga stadsbor säker har haft den åsikten under långa tider, men städer är ett relativt nytt påfund.Ja, att äta kött har varit en lyx i Sverige under lång tid, och människan överlever utan kött. Människor överlever dock inte utan animalier. Att kunna leva veganskt är en västerländsk lyx, lika mycket som det är en västerländsk lyx att äta kött i såna mängder som vi gör nu.
Ja precis, i quiche har du 150 gram skinka till 4-6 portioner, eller så skippar du det helt och stoppar i svamp och lök istället. I en pasta sås kan du ha samma mängd kött, eller mer/mindre/inte alls. Så är det med de flesta rätter som inte bygger direkt på en köttbit, vilket är långt ifrån de flesta.I många rätter är verkligen köttet mindre viktigt än vad man skulle kunna tro, även om jag inte skulle vilja vara utan det helt. En av mina favoriträtter är en sydafrikansk gryta med tomatbas och dumplings. I originalreceptet är det get som är köttet i grytan, och det är fantastiskt gott. Förra helgen bestämde vi oss för att pröva med kanin i stället och fick fundera på hur kryddningen skulle behöva ändras för att passa bättre(rosmarin byttes till fransk dragon) men basen förblev densamma. Det förblev samma rätt trots att köttet byttes ut, vilket är ett rätt tydligt tecken på att köttet inte spelar huvudrollen.
Jag smakar på typ allt. Jag lagar mat med kött för det är roligt med matlagning och då måste jag ju smaka om ingen annan kan göra det åt mig. Finns det nya spännande köttsorter eller styckningsdetaljer så smakar jag det med, för jag är ju nyfiken. Men sen spottar jag ut det. Jag har verkligen ingen lust att svälja kött.I see. Det är nog lite en personlighetsfråga också. Det jag inte har smakat vet jag ju inte om jag gillar, så då vill jag smaka för att veta. Men krasst, vissa produkter har jag inte heller intresse av att smaka (många hel och halvfabrikat). Så skillnaden kanske inte är enorm.
Min kost drivs mer av nyfikenhet och intresse för mat än andra kriterier. Däremot förstår jag analogin, eftersom mitt beteende i andra slags butiker är mer som du beskriver.
Jag brukar säga omnivor men det var inte heller populärt här och IRL är reaktionen ofta "vad är det?". Här skriver jag blandkostare nu eftersom det verkar mest accepterat. Till vänner händer det att jag säger köttis, köttis-mat osv och aldrig någonsin har jag fått nån negativ reaktion på det. IRL är det helt oladdat i min bekantskapskrets så därför blir jag förvånad över att det verkar superladdat med "köttis" här.
Som fan läser bibeln .Nej, de som äter kött. Det är älg från x, lamm från y och ren från z. Veganer är idioter som äter massor av importerad mat medan deras egen mat kommer från grannbyn, de värsta miljöbovarna är vi. Det startades en lokal vegangrupp på fb, massor av folk gjorde sig lustiga över de korkade veganerna. Sen menar jag inte "fint" som i lyxigt. Ni kan ju inte ha missat att normen är att äta kött?!
Försöken att få veganer att framstå som okunniga miljöbovar ser man ju på buke också varenda gång det här diskuteras.
OK, jag uppfattade det senare påståendet som en generell iakttagelse och bara det första om identifikationen som specifikt.Givetvis inte? Jag beskrev hur det är i min omgivning.
Tala om slöseri, att spotta ut mat!Jag smakar på typ allt. Jag lagar mat med kött för det är roligt med matlagning och då måste jag ju smaka om ingen annan kan göra det åt mig. Finns det nya spännande köttsorter eller styckningsdetaljer så smakar jag det med, för jag är ju nyfiken. Men sen spottar jag ut det. Jag har verkligen ingen lust att svälja kött.
Köttavdelningen i en affär är ganska liten ändå. Jag upplever inte att jag väljer bort livsmedel. Chips- och godisavdelningen är större, och där handlar jag inte heller precis varje dag. Eller på kakavdelningen.