Alltså. Drickandet är en väldigt liten del av allt vatten vi använder. Tydligen är genomsnittet 140 liter per dygn.Detta är en liten fundering som växt fram, med tanke på hur torrt det börjar bli i skog och mark och inget regn i sikte.
Det jag funderar mest på hur man kan behålla vätskenivån nu när det är så varmt, utan att dricka massa vatten. Är det ens möjligt?
Kan man dricka sjö/å vatten eller bör man göra något med vattnet först?
Leker lite med tanken på vad man gör om det blir vattenkris på allvar (dvs det tar slut).
Jag minns när jag växte upp, fyllde vi badkaret med vatten när strömmen gick. Nu har jag inget badkar.
Jag vet att det råder vattningsförbud i måna kommuner och brandrisken är mycket hög.
Vad har ni för tankar kring detta ämne? Erfarenheter? Något jag missat?
Jag har vuxit upp med egen brunn. Den lyckades jag tömma lite då och då. Genom att glömma stänga av vattnet när jag fyllde hästarnas badkar tex... Torrsomrar gällde det att spara.
En väldigt snöfattig men kall vinter sinade brunnen eftersom tjälen gick så djupt att ytvattnet frös och brunnen inte fylldes på.
I den här stugan har vattnet sinat under två somrar innan jag förra hösten borrade ny brunn. Jag levde med 20-litersdunkar.
Man använder massor av vatten - när man blir kladdig om händerna t.ex.. för hårtvätten, duschen, den dagliga hygienen. Matlagningen tar en del. Disken etc.
Källvatten kan man dricka, men vatten i sjöar och åar kan man tvätta sig i men inte dricka okokt. Att tvätta sig i sjöar är också ett bekymmer, man smutsar ner med tvål, schampo och balsam. Bättre att det går till reningsverken.
Senast ändrad: