Sv: Vad får era barn äta, hur gör ni?
Så vettiga alla verkar vara (Jag hoppas det beror på att de flesta försöker leva ett bra liv, och inte på att man inte vågar outa sina vanor/ovanor).
Jag har inga barn själv, men har jobbat med barn i många år. (Är hälsointressserad och funderar en hel del över utvecklingspsykoliogi).
Det sägs ju att vi behöver smaka på saker sådär en 15 gånger för att vänja oss och bli hemmastadda med olika saker, men socker är ju något vår hjärna inte har något försvar mot alls. Och ju mer vi får av det, desto mer vill vi ha. Sedan är det ju så att vi har lite olika stort gensvar mot sockret, men rent generellt är det ju lite av ett för många problematiskt område oavsett ålder. Socker är i dess renaste raffinerade form samt vitt mjöl, finns det ju inget egentligt bra användningsområde för oss, utan det går till energi eller lagras. Just uppväxtåren är mer känsliga på många vis, och de fettceller vi har, de får vi leva med. De försvinner inte utan kan bara minska eller öka i storlek och lagring. Så jag skulle nog vänta i det längsta med att introducera för mycket av den varan, precis som ni verkar göra... Härligt att de får smaka på så mycket olika saker för övrigt.
Har en väninna som inte ätit godis som barn då det fanns diabetes hos någon av föräldrarna. Än idag blir hon nöjd på såär 3-5 bitar av något eller knske 10 chips om hon riktigt tar i ...
Hon är nog den som är balanserad och i samklang med hur vi ska äta, jmf hur de flesta av oss kan fungera i förhållande till raffinerade kolhydrater...
Har sett föräldrar som ger sina barn cola i nappflaska och blir alltid lika beklämd
Så vettiga alla verkar vara (Jag hoppas det beror på att de flesta försöker leva ett bra liv, och inte på att man inte vågar outa sina vanor/ovanor).
Jag har inga barn själv, men har jobbat med barn i många år. (Är hälsointressserad och funderar en hel del över utvecklingspsykoliogi).
Det sägs ju att vi behöver smaka på saker sådär en 15 gånger för att vänja oss och bli hemmastadda med olika saker, men socker är ju något vår hjärna inte har något försvar mot alls. Och ju mer vi får av det, desto mer vill vi ha. Sedan är det ju så att vi har lite olika stort gensvar mot sockret, men rent generellt är det ju lite av ett för många problematiskt område oavsett ålder. Socker är i dess renaste raffinerade form samt vitt mjöl, finns det ju inget egentligt bra användningsområde för oss, utan det går till energi eller lagras. Just uppväxtåren är mer känsliga på många vis, och de fettceller vi har, de får vi leva med. De försvinner inte utan kan bara minska eller öka i storlek och lagring. Så jag skulle nog vänta i det längsta med att introducera för mycket av den varan, precis som ni verkar göra... Härligt att de får smaka på så mycket olika saker för övrigt.
Har en väninna som inte ätit godis som barn då det fanns diabetes hos någon av föräldrarna. Än idag blir hon nöjd på såär 3-5 bitar av något eller knske 10 chips om hon riktigt tar i ...
Hon är nog den som är balanserad och i samklang med hur vi ska äta, jmf hur de flesta av oss kan fungera i förhållande till raffinerade kolhydrater...
Har sett föräldrar som ger sina barn cola i nappflaska och blir alltid lika beklämd