Solrosfröpastej? Jag hade ett recept från början men nu brukar jag höfta. ca 2 dl Solrosfrön( eller 1 dl solrosfrö, 0,5 dl mandel och 0,5 dl sesamfrön), 1-2 tsk äppelcidervinäger, ett hörn av en buljongtärning smulad, 1-2 msk tomatpure, 1/2 dl dill om du har, olja eller vatten beroende på hur kaloririk du vill ha den. Mixa till den blir lämplig konsistens jag brukar vilja ha så det är lite bitar i. Äts med smörgåsgurka.
Kikärtspastej, stek röd lök och vitlök med kikärtor i en stekpanna, krydda med lite kanel, rivet citronskal och salt. Mixa med lite extra olja och kanske lite citronsaft (smaka av) äts också med smörgåsgurka.
Recepten kommer från gott och grönt som var en vegetarisk tidning som fanns för hundra år sedan när jag flyttat hemifrån och blivit vego, många av recepten har blivit mina standard rätter

.