Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Låter som en kock här!Vanligt ris att koka tvättas
Ris till risotto tvättas inte
Ris som steks med kryddor innan kokning tvättas inte.
Jaså? Men det är jag inte gör bara olika beroende på vad det är för risLåter som en kock här!
Nej. Jag kokar det i rejält med vatten, utan lock, och häller sedan bort det överflödiga vattnet istället.
Ja man ska skölja tills vattnet är klart och slutar vara grumligt. kan ta många skölj ringar ibland. Skoj rör runt, häll av, upprepa->upprepa. Minskar arsenik och damm. Lärde mig av min asiatiska kompis, ätit mycket damm innan dess inser jag nu.Sköljer en gång, MAX två, innan kokning. Behövs det mer menar ni?
Är det alltså något i hur riset hanteras som du menar nödgar sköljning? Vad?Tvättar allt ris. Har besökt rispackningsfabrik i Thailand.