Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Usch, stackare. Får du någon vidare hjälp från vården eller är det mest "kör på så länge det känns okej"?imorgon ska jag sätta mig på spinningcykeln igen. jävligt nervös faktiskt. siktar på 20 minuter intensiv cykling men vet inte ens om jag vågar ha pulsklockan på
Sen jag hade ok på EKGet så släppte de det. Sen känns det väl som att jag skulle kunna höra av mig igen men det är inte så mycket de kan göra åt saken som jag förstått, så onödigt att springa in och ut på VC för att de bara ska säga åt mig att vila om det inte känns bra. Bara så svårt att veta om det är dålig kondition på grund av lång vila nu eller dålig kondition för att hjärtat fortfarande är dåligt. När det väl gör ont är det ju "för sent" som jag förstått det, då är det hög risk.Usch, stackare. Får du någon vidare hjälp från vården eller är det mest "kör på så länge det känns okej"?
Jag tror du har stor nytta av att börja använda pulsklockan för att hindra hög puls. Jag lyssnar på podd med två löpare med hjärtproblem. Den ene pga hjärtinfarkt och den andre pga pulsrusningar. Båda har tränat lågintensivt under mkt lång period och sakta tagit sig framåt och uppåt. De har talat om nivåer på max 120 bpm. När de har fått komma upp på nivån 150 bpm har de tyckt ”äntligen!”. Men jag har ju ingen aning om vad de har för maxpuls. Jag ligger rätt likt dig i nivåer och skulle jag köra lågintensivt skulle jag nog behöva ligga på 120-130 bpm.Sen jag hade ok på EKGet så släppte de det. Sen känns det väl som att jag skulle kunna höra av mig igen men det är inte så mycket de kan göra åt saken som jag förstått, så onödigt att springa in och ut på VC för att de bara ska säga åt mig att vila om det inte känns bra. Bara så svårt att veta om det är dålig kondition på grund av lång vila nu eller dålig kondition för att hjärtat fortfarande är dåligt. När det väl gör ont är det ju "för sent" som jag förstått det, då är det hög risk.
Lutar mot att jag tar pulsklockan på, men för att mäta att jag inte får för hög puls istället för tvärt om. Men hur vet jag ens vad som är en rimlig puls vid ansträngning? Brukade ligga på 190-200 innan, har vilopuls på 60-65. Max 160 kanske? Eller mindre?
Nej men okej då vaknar jag med halsont... Happ.Jag skriver här för lite lagom press - planerar gym imorgon klockan 07:00, ska vara -9 grader då enligt prognosen så kläder på helt enkelt. Fokus bänkpress och knäböj.
Så, nu ska väl chansen öka för att det blir av hoppas jag
Jag medNej men okej då vaknar jag med halsont... Happ.
Åh typisktJag med
Ok, jag förstår dilemmat. Jag hade nog tagit på mig pulsklockan och sett till att hålla pulsen nere. Min klocka börjar räkna "intensiva minuter" när pulsen går upp över dubbel vilopuls (ca 120 för mig) så jag hade nog försökt hålla mig runt det som riktmärke om jag vore du. Då vet man liksom att kroppen jobbar, men (förhoppningsvis) inte på en ohållbar nivå. Det ligger mycket i Skalmans "skynda långsamt" tror jag!Sen jag hade ok på EKGet så släppte de det. Sen känns det väl som att jag skulle kunna höra av mig igen men det är inte så mycket de kan göra åt saken som jag förstått, så onödigt att springa in och ut på VC för att de bara ska säga åt mig att vila om det inte känns bra. Bara så svårt att veta om det är dålig kondition på grund av lång vila nu eller dålig kondition för att hjärtat fortfarande är dåligt. När det väl gör ont är det ju "för sent" som jag förstått det, då är det hög risk.
Lutar mot att jag tar pulsklockan på, men för att mäta att jag inte får för hög puls istället för tvärt om. Men hur vet jag ens vad som är en rimlig puls vid ansträngning? Brukade ligga på 190-200 innan, har vilopuls på 60-65. Max 160 kanske? Eller mindre?
Jag tror du har stor nytta av att börja använda pulsklockan för att hindra hög puls. Jag lyssnar på podd med två löpare med hjärtproblem. Den ene pga hjärtinfarkt och den andre pga pulsrusningar. Båda har tränat lågintensivt under mkt lång period och sakta tagit sig framåt och uppåt. De har talat om nivåer på max 120 bpm. När de har fått komma upp på nivån 150 bpm har de tyckt ”äntligen!”. Men jag har ju ingen aning om vad de har för maxpuls. Jag ligger rätt likt dig i nivåer och skulle jag köra lågintensivt skulle jag nog behöva ligga på 120-130 bpm.
Tack hörni! Lägger mig på max 120 idag och ser hur det känns!Ok, jag förstår dilemmat. Jag hade nog tagit på mig pulsklockan och sett till att hålla pulsen nere. Min klocka börjar räkna "intensiva minuter" när pulsen går upp över dubbel vilopuls (ca 120 för mig) så jag hade nog försökt hålla mig runt det som riktmärke om jag vore du. Då vet man liksom att kroppen jobbar, men (förhoppningsvis) inte på en ohållbar nivå. Det ligger mycket i Skalmans "skynda långsamt" tror jag!
Har du ställt in klockan på din maxpuls? För annars blir ju inte vad som är röd nivå rätt.Bytte telefon i somras och har sedan dess inte tagit tag i att koppla ihop den med pulsklockan, så jag har inte använt den. Men i morse med lite teknisk support från sambon så är den igång igen! Ska bli kul att följa eftersom mina vanor är väldigt annorlunda från sist jag använde den. Minns att det var hemskt svårt att komma upp på rött fält på pulsmätningen, mina träningspass hamnade alltid på gul till orange och ibland kunde de snudda vid rött och sen tillbaks. Tror att det röda fältet börjar vid ca 180. Jag tränade oftast styrka då och lugnare/längre löpning. Jag kan ändå tycka att jag vid minst ett tillfälle i veckan bör vara uppe på rött. Parkträningen brukar vara tuff konditionsträning, men på sistone har det varit så halt att det blivit mer fokus på styrka. Ja, fortsättning följer! När snön tillslut smälter bort så ser jag fram emot mer löpning och mer kondition på parkträningen så det lär bli bättre på den fronten.