Jag blev helt knäckt på att odla kål sommrarna 2018-2019, dom blev extremt uppätna av kålfjäril (mammas blev också det och hon är mycket noggrannare med täckning och larvplockning) och dessutom är all min jord full av vildsådd muterad grönkål Red Russian, som klarade sig men gick i blom innan jag hann med i värmeböljan
. Jag rensar ryssen som ogräs sen dess (den är inte ens god, smakar bara klorofyll och ogräs). Ibland får den komma upp i rabatten för att den är snygg men jag är noga med att nypa den innan blomning.
Men kål är ju fint, och gott.
Vad är era bästa tips för att lyckas med kål? Jag lurar på att det kan både bli för varmt på dagen, för kallt på natten, och för mycket ljus häruppe i mitt mikroklimat i Luleå. Att det är därför dom går i blom så fort?
Kan jag så grönkål riktigt sent istället, när ljuset börjar normaliseras? Typ mitten av juli?