Trädgård del 3

Status
Stängd för vidare inlägg.
Jag har dragit upp mina rödbetor nu, de är pyttesmå men jag gillar dem ändå! De har bidragit med vacker blast och räkmat hela sommaren. :D Jag får sätta dem i en lämpligare behållare än en fönsterlåda nästa år, men betyder det att jag kan prova vitlök i den tomma lådan typ nu?
70147980_2451254855093795_9054781556735868928_n.jpg


Har även plockat in ett par musselburgh purjolökar och de har uuunderbar smak! Så mycket starkare och friskare än de man vanligtvis köper i butik. Rekommenderar starkt!

Scotch bonnet börjar äntligen mogna.
69519166_2451254601760487_5537662331581890560_n.jpg


Black knight paprikorna växer långsamt och intressant, men de växer i alla fall! Jag är nöjd om jag får frön till nästa såsong, då ska jag börja tidigare. :)
69604839_2451248291761118_2128324765260185600_n.jpg


Mystiska pygmechilin blommar och blommar fortfarande hela tiden men gör inte mycket annat! :love: Frukterna har dock ändrat färg från plommonlila till orange.
70901866_2451248425094438_1031767748566319104_n.jpg


Physalisarna är nästan lite magiska och får mer och mer frukt.
70393720_2451248591761088_6867628242170281984_n.jpg


Den svarta myntan blommar.
69740476_2451249195094361_5775835920460677120_n.jpg


Och hyresvärden kom förbi med en perenn och ett litet tackbrev efter en del strul under sommaren. <3 En sedum. Aldrig provat, men den är fin!
69647263_2451248168427797_1394361300150124544_n.jpg


Nu ska jag sluta fotobomba! Jag bara älskar hur det fortfarande finns så mycket att pilla på och upptäcka i lilla trädgården.
 
Kan någon hjälpa mig med vad det här är för lökar förresten?
jag köpte dem för flera år sedan, hittade och satte ned dem typ mitt i sommaren detta året och vips! Vackra blommor. <3
69707732_2451248048427809_8247138314209984512_n.jpg
 
Smart med sconesen! Förr gjorde jag ofta grönsaksscones, det är så himla gott. Får testa att steka den till maten också. :) Ogillar när det blir att bara tugga tugga tugga, men vi får testa oss fram!
Ett bra sätt att finfördela grön och svartkål är att frysa den. Sedan är den bara att gnugga inuti påsen och vips har man kålflingor! Färdiga att blanda i deg eller mat.

Jag har grönkål i köttfärs och grytor.
 
Vi ska bygga växthus :banana:

Min man kom över en himla massa fönster på drygt 2,3 meter höga som skulle kasseras på hans jobb. Vi hade inte tänkt att bygga växthus utan varit väldigt nöjda med vår lilla frilandsodling med tomater och gurka (som det iofs gått sisådär för :rofl:). Men samtidigt så vore det så mysigt att ha ett litet växthus där man kan sitta och fika när det regnar så jag ändrade mig :love:

För övrigt så insåg jag igår om vilken djungel tomater skaffar sig om de får några veckor på sig utan tillsyn. Ingen av oss har haft tid att rensa ur och binda upp, så det gjorde jag igår. Två fat med gröna tomater fick följa med in för att mogna in, och resten får drygt 1 vecka till på sig ute.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Trädgård & Växter Snart är vintern här. Dags att börja planera för övervintring av växter! Jag har bland annat citron, banan och pelargoner sin jag vill...
Svar
11
· Visningar
350
Senast: sthu
·
Kultur Jag låste förra tråden eftersom den var uppe i 2000 inlägg men tänkte att vi kan fortsätta dela med oss av fina bilder här :) Jag börjar...
2 3
Svar
44
· Visningar
963
Senast: pepp
·
Kläder & Bli fin Hittade ingen aktuell tråd, så tänkte att jag skapar en. Vilken är din favoritparfym? Använder du alltid en och samma? Varierar...
2 3
Svar
55
· Visningar
1 103
Trädgård & Växter Vi köpte betongkrukor till framsidan förra året, med förhoppning om att förra årets växter skulle komma även i år. Det gjorde de inte så...
Svar
6
· Visningar
409
Senast: sthu
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp