Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad är det för typ av svampangrepp?Jag har hela tiden jag bott här haft problem med svampangrepp på mina växter, inte bara på sånt man generellt vet ofta drabbas som rosor och stockrosor utan även sånt som inte en själ utom jag verkar få det på typ solrosor och zinnia jag gissar att det är pga av att min trädgård håller mycket fukt, daggen ligger kvar till långt in på eftermiddagen. Är noga med att inte lägga angripna blad i komposten och inte vattna på bladen men det har inte hjälpt speciellt mycket, tänkte prova BINAB men har bara använt det till rosor innan, någon som provat och vet hur pass det hjälper på andra växter?
Bästa erbjudandet! Det går ju inte, men oj vad jag hade rensat rabatter för lite hemodlat!Hade du bott i närheten hade du kunnat få skörda en del hos mig mot ogräsrensning och kantbygge.
Här plockas det 10 liter om dagen mestadels körsbärstomater och miniminin 100&1000.Plockar tomater tills jag på dom,senaste dagarna har jag plockat runt 1 1/2- 2l körsbärstomater om dagen och ett gäng stora tomater.
Ätit,kokat pure,soppa,röra,fryst ner delade, ätit lite till.................o så börjat om igen
5-10 år innan det rötar beroende på typ av virke och hur fuktigt det blir.Om man tar grova brädor och även målar dem (vill inte använda impregnerade), hur många år tror ni dem håller som rabattkant/trädgårdslandskant? VI har god avrinning så de kommer inte stå i vatten eller så.
Försöker komma på sätt att förbättra, förenkla och göra odlingen mer lättjobbad nästa år. Vill ha så lite jobb som möjligt och stor utdelning. Gör hellre ett stort jobb en gång, och slipper småpill hela tiden.
På samma ämne: förvaring av större mängder gödsel i trädgården? Vad tror ni är smidigast? Jag kan ju hämta när som helst men det gör jag inte. Att ta med en IKEA-påse i bilen räcker inte så långt. Gör hellre en stor insats med släpkärra och grep en gång, men jag vill inte heller ha en hög rätt på gräsmattan?
Rimligt ändå kan jag tycka!5-10 år innan det rötar beroende på typ av virke och hur fuktigt det blir.
Gödselhögen - kan du inte hämta den nu på hösten och täcka den med rejält med löv?Om man tar grova brädor och även målar dem (vill inte använda impregnerade), hur många år tror ni dem håller som rabattkant/trädgårdslandskant? VI har god avrinning så de kommer inte stå i vatten eller så.
Försöker komma på sätt att förbättra, förenkla och göra odlingen mer lättjobbad nästa år. Vill ha så lite jobb som möjligt och stor utdelning. Gör hellre ett stort jobb en gång, och slipper småpill hela tiden.
På samma ämne: förvaring av större mängder gödsel i trädgården? Vad tror ni är smidigast? Jag kan ju hämta när som helst men det gör jag inte. Att ta med en IKEA-påse i bilen räcker inte så långt. Gör hellre en stor insats med släpkärra och grep en gång, men jag vill inte heller ha en hög rätt på gräsmattan?
Kan du skära bort det ätna och sen lägga in det som ser bra ut?Visa bifogad fil 36061
Vad i ena glödhetaste HELVETE??!
Satan alltså. Garanterat någon JÄVLA tvestjärt. Jävla vider till insekter.
Fast det känns ändå märkligt att ha en stor hög sådär? Vi har haft en massa jordhögar som nu äntligen är borta. Vill inte skapa en ny hög... Funderar på att bygga en stor låda och täcka med en presenning kanske.Gödselhögen - kan du inte hämta den nu på hösten och täcka den med rejält med löv?
Vintertäckning med gödsel är också effektivt. När jag hade egen gödsel så täckte jag rabatter och grönsaksland med ett lger gödsel som jag myllade ner på våren.
Är det någon som sitter inne på nåt fantastiskt recept med svartkål? Vi har inte rört den ännu nån av oss, ligger utanför komfortzone. men plantorna är sjukt fina, inte ska de väl bara stå där som prydnader?!
Åh då kanske mina kommer snart ocksåVisa bifogad fil 36183
Det har kommit lökar idag jag har INGEN aning om var dom ska rymmas.
Sen har jag beställt 1,5 kg vitlöksutsäde också
Smart med sconesen! Förr gjorde jag ofta grönsaksscones, det är så himla gott. Får testa att steka den till maten också. Ogillar när det blir att bara tugga tugga tugga, men vi får testa oss fram!Jag använder svartkålen främst som tillbehör till maten. Strimlar i bitar (skär bort mittnerven), steker i smör och kryddar med örtsalt. Går åt massor med svartkål till en stekpanna, den formligen försvinner i pannan, på samma sätt som kantareller.
Också trevligt att göra scones och lägga med mängder med grönt, som strimlad svartkål, i degen.