Jag har odlat Small sugar som jag tror också kallas New England så det borde vara samma? Det är en mycket söt och trevlig pumpa med god smak. Jag bor i zon 4-5 på Småländska höglandet och kan ha en mildare zon i skyddade lägen. Jag har inte fått så många per planta, kanske 2-3 frukter per planta. Jag låter pumporna sitta kvar ända till frosten såvida ingen ser ut att vara mogen innan dess. Plantorna tål inte frost och pumporna ruttnar också snabbare om de utsätts för kylan. De kan eftermogna inne och står sig bra även i vanlig rumstemperatur, de måste inte stå kallt.Vad för pumpor är det ni odlar annars?
Skulle vilja baka med pumpa men det finns aldrig pumpa att köpa här, så tänkte jag kunde försöka odla själv. Googlade fram på engelska att dessa sorter gör sig bra, men vet inte om dom går att odla här iofs:
Baby Pam, Autumn Gold, Ghost Rider, New England Pie Pumpkin, Lumina Cinderella, och Fairy Tale. Någon som testat någon av dom?
Butternut skulle funka om man inte fick tag på dessa så tänkte att den kanske vore enklare. Men alla pumpor kanske är svåra. Och jag bor väl kanske inte på bästa stället om man vill odla med zon 4.