Spaljén är gjord av helt vanlig armeringsmatta.Fina! Vad är det för spalje/portal?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Spaljén är gjord av helt vanlig armeringsmatta.Fina! Vad är det för spalje/portal?
Jag var in på Sara Bäckmos sida och fick veta att på lite äldre plantor så är det lätt att skilja på hon och hanplantor genom att honplantor sätter frö. Så jag tog helt sonika de som var honplantor och klippte ner dom, tänker att dom vill jag ju ändå byta ut så småningom mot hanplantor... Vi får väl se hur överlevnadsgraden är till vårenEftersom jag har så få och unga sparrisar så föreslår jag helt naivt att binda ihop dem med en tråd, runt en pinne, så att de skuggar mindre yta. (detta hade kunnat göras med mina, dock så skuggar de typ inte för de är så vispiga)
spännande - aldrig hört.Arboga Vit, bästa gurkan hittills.
Hur går det med blomkålenJag har gurkan Sonja, i växthus men det påstås att den ska funka på friland också, samt en gurka Max - kan rekommendera båda! Väntar på vad som ser ut att bli en bra skörd av aubergine Black Beauty (och Rosita) och äter under tiden absurda mängder av zucchinin Black Beauty. Och så har jag idag plockat de första skärbönorna Admires, men de är inte testsmakade ännu så där får jag återkomma med recension.
Trevligt!Spaljén är gjord av helt vanlig armeringsmatta.
Jag har jättegulliga gurkor Miniature white, frilands salladsgurka. Som små vita ägg med taggar superkrispiga. De har kärnhus om man väntar länge med att sluka dem dock.Dagens skörd.
Visa bifogad fil 74424
Gurkan är Beit alpha vilken inte imponerat så mycket på mig. Det är mycket rikligt med kärnhus i och smaken är inte så tydlig. Framöver blir det Tanja, med nästan ingen fröhus, superkrispig och massor av smak! Tipsa gärna om era favoritgrönsaker att odla nu när minnet är färskt.
Glöm inte att täcka den med hästhuvudO förlåt hur kunde jag glömma den! Det går långsamt pga tog forever att bli klar med utplanteringsställena. Men nu är den utplanterad fast nu är det ju så förbannat torrt och jag orkar inte vattna överallt utan har hoppats på väderomslag. Har vattnat då och då men blomkål är rätt knepig (även när den har ett så fint namn) och helst ska ha jämn både vattning och gödning så har jag inga stora förhoppningar i år. Går i alla fall igenom och sprayar Turex och städar bort kålfjärilägg så helt har jag inte gett upp. Men tar på mig skulden om det inte blir bra.
Ser ut att bli ett plommonår här i år, har två Reine Claude gula och ett som ger blå plommon
Hönsen skall jag göra mig av med. Hade en fin skörd av gula och röda krusbär, tio buskar som jag flyttade förra sommaren och som i år bar väldigt fint. Hönsen tog alltihop, bara de allra högst upp i mitten av busken de inte kunde nå var kvar. Sen hade de rensat mina sockerärtor som växer på nätet som hängnar in grönsakslandet så att nästan allt som var inom räckvidd för dem var borta.
Jag har grönsaksland och jordgubbsland inhägnat. Krusbären har klarat sig innan men inte i år, kanske för att de bar mycket mer än tidigare.Vi har odlingen inhägnad för att hönsen inte ska komma åt. Annars får man räkna med att bli av med både en del skörd och även få bäddarna upprivna.
Dagens skörd
Visa bifogad fil 74431
Det är morötterna som trängdes som tagits.
Och de där runda vita sakerna med gult på är gurkan. Man ska nog ta dem innan de blir lite gula.
Vit salladsgurka, Miniature White från Runåbergs. Men de är goda ändå (om man skalar...). Jag har varit sen på fler av dem men varit lite osäker på när man ska ta dem också.Ja, de är tyvärr övermogna. Vad är det för sort? Ser ut som vit inläggningsgurka.