Cillaramsa
Trådstartare
I år har jag köpt hösilage med en betydligt högre torrsubstans än jag någonsin haft tidigare. Detta är ett plastat hö, vad det verkar. Jag har inga analyser, utan tänkte mig ta en analys på en bal iaf för att se värden. Ser man även den hygienska kvaliteten på an vanlig analys? (Har för mig att det gör man inte)
Sedan undrar jag vad ni har för erfarenheter av såpass torrt "silage"? Det måste vara minst 75% tänker jag, då det ser precis ut som ett hö. Det är skördat precis efter midsommar. Slaget på em dag 1 och pressat och plastat dag 3. Dock tycker jag att den dammar, och det verkar märkligt? Såvida det inte redan var mögelsporer i det?
Jag har läst en del om torrt hösilage och bara fått fram att det är högre risk för att det möglar om inte ensileringsprocessen kommit igång, och det kan det omöjligen ha gjort, då det luktar precis som ett hö.
Sedan undrar jag hurpass mycket längre hållbarheten blir på en bal som är såpass torr? Generellt sett då.
Är trenden att man vill ha torrare och torrare silage?
Sedan undrar jag vad ni har för erfarenheter av såpass torrt "silage"? Det måste vara minst 75% tänker jag, då det ser precis ut som ett hö. Det är skördat precis efter midsommar. Slaget på em dag 1 och pressat och plastat dag 3. Dock tycker jag att den dammar, och det verkar märkligt? Såvida det inte redan var mögelsporer i det?
Jag har läst en del om torrt hösilage och bara fått fram att det är högre risk för att det möglar om inte ensileringsprocessen kommit igång, och det kan det omöjligen ha gjort, då det luktar precis som ett hö.
Sedan undrar jag hurpass mycket längre hållbarheten blir på en bal som är såpass torr? Generellt sett då.
Är trenden att man vill ha torrare och torrare silage?