Tittar in i ditt kök, del 9

Status
Stängd för vidare inlägg.
Är hemma sjuk från jobbet och har fruktansvärt tråkigt, så det blev en överentusiastisk lunch. Pumpasoppa med chili och ingefära, mixad med lite tomat, kräm fräs och toppad med kräftstjärtar.
 
Sushi till lunch, suveränt god som alltid. Sen kaffe på Johan & Nyström som kompensation till BARNET för att jag blev sen till skolan. Ikväll blir det...nåt? Borde ha handlat lite inser jag. Pasta, kanske.
 
Jag har lite semester, men eftersom jag ännu inte har gått ner mina semesterrelaterade kilon sedan i somras försöker jag låta bli att hänge mig alltför mycket åt kulinariska semestervanor. Lunchen blev ugnsrostade grönsaker och lammkorv. Istället för middag blir smörgås för jag är på landet där spisen är sönder. Ska försöka köpa en imorgon förmiddag.

Och i morgon är jag bjuden på ett mycket exotiskt och liksom konstnärligt och kulturellt event som heter Metamorphoses Supper Club! Spänningen och nervositeten inför detta event är ooooolidlig. Tack och lov kommer vin att serveras, annars hade jag inte vågat gå dit.
 
Jag har lite semester, men eftersom jag ännu inte har gått ner mina semesterrelaterade kilon sedan i somras försöker jag låta bli att hänge mig alltför mycket åt kulinariska semestervanor. Lunchen blev ugnsrostade grönsaker och lammkorv. Istället för middag blir smörgås för jag är på landet där spisen är sönder. Ska försöka köpa en imorgon förmiddag.

Och i morgon är jag bjuden på ett mycket exotiskt och liksom konstnärligt och kulturellt event som heter Metamorphoses Supper Club! Spänningen och nervositeten inför detta event är ooooolidlig. Tack och lov kommer vin att serveras, annars hade jag inte vågat gå dit.


Piffigt! Ska du klä dig i batik?

Jag har matat BARNET och BARNETS KAMRAT.
KAMRATEN hatar min mat. Alltid. Bjöd på pasta med bacon, parmesan och....(olidlig spänning..)...timjan. Alla små gröna blad (inga kvistar här) petades bort. Fick sno ihop en fruktsallad som kompensation. Vi äter senare när PARTNERN kommit hem från sitt förvärvsarbete.
 
Piffigt! Ska du klä dig i batik?

Jag har matat BARNET och BARNETS KAMRAT.
KAMRATEN hatar min mat. Alltid. Bjöd på pasta med bacon, parmesan och....(olidlig spänning..)...timjan. Alla små gröna blad (inga kvistar här) petades bort. Fick sno ihop en fruktsallad som kompensation. Vi äter senare när PARTNERN kommit hem från sitt förvärvsarbete.

Jag bär inte batik. Tror mer på svart i strama linjer i det här sammanhanget, men jag vet att lokalen kan vara lite kylig och arrangörerna rekommenderar varm tröja. Så det blir väl jeans och fleecejacka.

Eller för all del svart i stora tält, som storvuxna kulturtanter brukar ha. Men jag är inte storvuxen samt har en "naturlig och sportig" stil, enligt vad min frisör sa idag.

Timjan! Jag förstår KAMRATENS upprördhet! Verkligen en personlig kränkning att kontaminera hens mat med sådant.
 
E
Jag bär inte batik. Tror mer på svart i strama linjer i det här sammanhanget, men jag vet att lokalen kan vara lite kylig och arrangörerna rekommenderar varm tröja. Så det blir väl jeans och fleecejacka.

Timjan! Jag förstår KAMRATENS upprördhet! Verkligen en personlig kränkning att kontaminera hens mat med sådant.


Ahhh, svart halvpolo.




Timjan är en skymf, tydligen. Men man kunde sanera delar av pastan om man ansträngde sig, vilket KAMRATEN tappert försökte.
 
Jag har i sann buke-mattrådsanda hanterat ett jobbigt besked (mitt barn blev igår diagnosticerad med adhd) med god mat och gott vin. Helt ok kvällsmat; ugnsstekt kyckling med rostade rotfrukter och chilibearnaise men lite senare på kvällen serranoskinka, tryffelsalami, chorizo, kronärtskockor, saint aigur och gott knäckebröd samt en hyfsat dyr shiraz.
 
Jag har i sann buke-mattrådsanda hanterat ett jobbigt besked (mitt barn blev igår diagnosticerad med adhd) med god mat och gott vin. Helt ok kvällsmat; ugnsstekt kyckling med rostade rotfrukter och chilibearnaise men lite senare på kvällen serranoskinka, tryffelsalami, chorizo, kronärtskockor, saint aigur och gott knäckebröd samt en hyfsat dyr shiraz.

Ditt BARN. Framstår som lämplig krishantering. Känns det värre eller bättre att BARNET fick en diagnos? Jag menar, de egenskaper som lett fram till utredningen har ju BARNET i vilket fall.
 
Jag har i sann buke-mattrådsanda hanterat ett jobbigt besked (mitt barn blev igår diagnosticerad med adhd) med god mat och gott vin. Helt ok kvällsmat; ugnsstekt kyckling med rostade rotfrukter och chilibearnaise men lite senare på kvällen serranoskinka, tryffelsalami, chorizo, kronärtskockor, saint aigur och gott knäckebröd samt en hyfsat dyr shiraz.

Det är alltid trist med den typen av besked men trots allt bättre att veta vad det faktiskt är än att gissa sig fram.:love: Tänker på dig!

Din kvällsmat kan jag mycket väl tänka mig och särskilt den senare delen minus shiraz. Är i den tråkiga sitsen att rödvin är no no men en rose eller chardonnay skall väl alltid gå att skaka fram.:d

Själv blev jag mätt på köttbullar och stuvad grönkål, helt OK men hittade inget passande vin.
 
Jag har i sann buke-mattrådsanda hanterat ett jobbigt besked (mitt barn blev igår diagnosticerad med adhd) med god mat och gott vin. Helt ok kvällsmat; ugnsstekt kyckling med rostade rotfrukter och chilibearnaise men lite senare på kvällen serranoskinka, tryffelsalami, chorizo, kronärtskockor, saint aigur och gott knäckebröd samt en hyfsat dyr shiraz.

Jobbigt, men det är kanske skönt också? Tänker att ni måste misstänkt något dylikt, och nu finns det resurser att få. Låter som en god kväll!
 
Jag har i sann buke-mattrådsanda hanterat ett jobbigt besked (mitt barn blev igår diagnosticerad med adhd) med god mat och gott vin. Helt ok kvällsmat; ugnsstekt kyckling med rostade rotfrukter och chilibearnaise men lite senare på kvällen serranoskinka, tryffelsalami, chorizo, kronärtskockor, saint aigur och gott knäckebröd samt en hyfsat dyr shiraz.

:heart Förstår att det känns jobbigt att få det svart på vitt men nu kommer ju BARNET att få tillgång till de resurser hen behöver.

Utmärkt tröstmat :up:
 
Ja ser fram emot fredagkvällen för det blir favorit i repris med några vänner: älgburgare! Jag snodde ihop en lingonchutney med timjan och enbär igår så den har nog gottat till sig till idag. Plockat fram älgfärs och trattkantareller från frysen, antingen bara smörstekt svamp eller stuvning. Snabbpicklad rödlök eller lättfriterat gul lök? Det är rödlök i chutneyn så lutar åt gul lök. En av vännerna fixar passande röpang :up:
 
Här blir det älgkebab som äts i tortillabröd ikväll. Kryddningen är väl inte traditionell kebab heller, oftast rejält med chili, lite svartpeppar, salt och något annat kul vi hittar i kryddskåpet :p

Särbon gör en sås på Creme Bonjour Grekisk vitlök som får smälta i creme fraiche. Jag toppar med matlagningsyoughurt.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Kropp & Själ Startar en ny tråd, det börjar väl bli dags! Här blev det älgbiff med ljumma grönsaker, min kropp sa att den behövde lite kött efter...
109 110 111
Svar
2 202
· Visningar
114 116
Senast: ullo
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Löpcykel
  • Målbilder för trubbnosar.
  • Uppdateringstråd 30

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp