Squashplättar, bulgur, körsbärstomater, grekisk yoghurt med citron och svartpeppar.
Em76, vill du dela med dig receptet på Squashplättar? Det låter så godt. PFT!!!
Jag är med i en liten informell gourmetklubb som träffas ibland och äter himelsk mat och dito vin. Vi möts inte så ofta till gourmetmiddag för vi lägger en del pengar och möda när det är dags och vi hade middag i lördags.
Menyen bestod av
Brynta pilgrimsmussor, pocherade vaktelägg på en bädd av babyspenat och brynt franskt smör från Normandie till förrätt.
Sjötunga Veronique, pocherade sjötungsfileer i en vitvins- och smörsås och gröna vindruvor och pressad potatis till huvudrätt.
Päron Belle Helen till dessert.
Till det drack vi genomgående André Clouet Grande Réserve champagne och avslutade med kaffe och Boulard calvados och belgisk chokladtryffel.
Värdinnan har fransk bakgrund och det märks tydligt i matlagning. Allt smakade fantastiskt! Nästa gång är det min tur så det blir en utfordring att matcha.