Middag igår; ugnsrostad sötpotatis och blomkål med basilikapesto (som jag gjorde på rostade solroskärnor, en kruka färsk basilika, svartpeppar, en färsk röd chili, och en näve gröna oliver och en slatt olja, mixat till en pesto.) Denna bredde jag på blomkålen och klickade på sötpotatisen, som åts till en honungs & chilimarinerad marinerad fläslfilé som stektes i skivor i grillpanna, och gjorde en sås av skyn med en slatt rödvin i, bifftomat och sallad på riven roman, persilja, solrosfrön, gurka och gul paprika. Och vitlöksbröd till, sånt där färdigt fryst i baguetteform.
Till frukost idag bakade jag ett snabbt väldigt gott bröd. Skitenkelt, jäser i ugnen.
50 g jäst
3 dl vatten + 3dl mjölk, fingervarmt
½dl honung
½dl sirap
3 msk olivolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
Blanda ihop, knåda till två limpor pudra lite med dekorativt mjöl, sätt in i kall ugn, sätt den på 200' och låt stå i ca 50 minuter.
Dottern svepte ihop ostcreme på riven ost och philadelphiaost + peppar som vi hade som pålägg tillsammans med skurna tomater - superdupergott!