Eller hur! Varje sommar gullar jag järnet med kålen och varje vinter gläds jag över hur fantastiskt släkte det är. Kål gör det verkligen enkelt och gott att äta lokalproducerat också på vintern.
Idag fick gårdagens kålkavalkadrest sällskap av anklever och ankhjärta (från våra egna ankor!!!). Känner mig ändå nöjd över att vi inte döpte ankorna. Mums! Blomkålen var himmelsk. Väldigt vällagad (fin omskrivning för återuppvärmd) på insidan och alldeles gyllene krispig i stekytan pga smööör.
Oj, kom på nu att jag missade buljongen. Det får bli en kvällskopp nu med lite färskriven gurkmeja och ingefära tror jag.
Idag fick gårdagens kålkavalkadrest sällskap av anklever och ankhjärta (från våra egna ankor!!!). Känner mig ändå nöjd över att vi inte döpte ankorna. Mums! Blomkålen var himmelsk. Väldigt vällagad (fin omskrivning för återuppvärmd) på insidan och alldeles gyllene krispig i stekytan pga smööör.
Oj, kom på nu att jag missade buljongen. Det får bli en kvällskopp nu med lite färskriven gurkmeja och ingefära tror jag.