Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det lät väldigt gott, kan hända det får kopieras här hemma någon dag snartIdag blir det en panna med basmatiris, fisk, färsk basilika, cocktailtomater marinerade i olivolja och rödvinsväger och tapenade på oliver. Recept från Jamie Olivers Fem ingredienser. Gillar den kokboken, så många recept utan massor av ingredienser utan bara fem ingredienser i varje recept. Perfekt för att variera maten främst till vardags när man inte riktigt hinner göra något som tar lång tid men även ibland på helgerna tar jag recept från den när jag inte är riktigt inspirerad.
Det lät väldigt gott, kan hända det får kopieras här hemma någon dag snart
Har du något bra recept? Lät spännande!Igår gjorde jag kreolsk gryta, på högrev istället för fläskfilé. Sjukt gott!
Inget recept direkt, mer en lista på ingredienser!Har du något bra recept? Lät spännande!
Tack, ska testas!Inget recept direkt, mer en lista på ingredienser!
I originalreceptet från 80-talet ska alltså egentligen fläskfilé användas men jag tycker att högrev passar väldigt bra, det behöver bara hanteras lite annorlunda. Men köttet ska stekas så att det får yta, sen fräser en lök, vitlök, kabanosskorv i slantar och champinjoner. Tillbaka med köttet i grytan, lite mjöl på alltihop, sen en liten skvätt vatten, kalvfond, dijonsenap, grädde och creme fraiche. Det här ska puttra tills köttet är mört så tiden beror på vilket kött som använts. När köttet är riktigt mört så häller du ner bitar av röd paprika, hackade cornichons och syltlök och låter det sjuda ett tag. Smaka av med salt, peppar, soja, cornichonspad och syltlöksspad, senap och paprikapulver samt cayennepeppar. Servera med ris eller risoni och nån grön grönsak som babyspenat, broccoli eller sockerärter.
En vecka i fjällen bestod i en hel del färdigmat och take-away, men vi hade köpt med oss 1 kg oxfilé från lokala charken. Och det blev himmelskt gott som ugnsbakad med smasched potatoes och pepparsås. Äter inte rött kött så ofta men ska det vara det så prioriterar jag bättre kött. Absolut veckans höjdpunkt.
Igår blev det röding med ett fräs av svamp och sparris, väldigt gott det med, och så fick jag mitt potatismos Körde med en hel del parmesan.
Idag hemmavid blir det stuvade makaroner och falukorv, gott det med, nu har vi flera flaskor finsk senap så att alla bli nöjda Tydligen duger inte min svenska .
Note to everyone: ät alltid upp glass ASAP! Jag känner hur jag blir helt sorgsen bara av att läsa om att hemgjord glass måste kastas, vilket jäkla trauma!