Tittar in i ditt kök del 26

Status
Stängd för vidare inlägg.
Har påbörjat att laga matlådor till familj som hatar att laga mat. De vill inte ha presenter och har allt + pengar. Så matlådor blir presenten.

Har IOM att de gillar annan mat än jag normalt gör gjort:
Korv stroganoff med mkt ajvar, creme fraiche och ris.
Stekt fläsk med potatis och massvis med löksås till såsälskaren.
Typ chili con carne men med trattkantareller och egen twist.
Älgfärsbiffar med trattkantarellsås, potatisstomp, pressgurka och rårörda lingon.
Dillstuvad potatis, isterband och inlagda rödbetor.

Jag gjorde extra mkt så att vi/jag kunde få middag av det med. Kul ändå med mat man inte brukar göra. Hoppas de blir nöjda nu!
 
IMG_20220208_142011711.webp


Åt rester till lunch idag, fiskpinne tacos. Var tvungen att testa efter tips i tråden. Blev jättegott ^^ kan äntligen äta kryddad mat igen efter graviditet så mat överlag känns mkt roligare nu 😁👌 inte för att mina tacos var så väldigt kryddade men hade svimmat av siracha sås i graviditeten 😝
 
Tryckte i mig två semlor efter jobbet. Inte ätit socker på ett tag och åt dessutom för fort så mådde rejält dåligt, var alltså inte så sugen på middag senare men blir ju inte bättre av att inte äta riktig mat. 😅

Gjorde en gammal favorit. Rostade två bröd, smör på. Vändstekte två ägg med lite salt, ett på varje macka. Hade glömt hur gott det är! Blev en lagom "måltid".

Imorrn ska jag till föräldrarna, det blir lax på saltbädd med romsås :d
 
Men......... receptet då?

Recept? :o Oh well ... korvslantar av kyckling korv och ett par skivor bacon skurna i bitar bryns i en stekpanna.
hall ris i en kastrull med lagom mangd vatten och ja pa "lagom mangd" kryddor. Jag borjar alltid med en Cajunkrydda, i dag adderade jag ancho chili (smaka garna oftare och nogrannare an mig:angel:) lite thymes och svart peppar. Nar det kokat klart hade jag i korv och bacon tillsammans med delade korsbars tomater.

edited: Visst ja, jag ska nu lagga till pa handlings listan Zatarain's Jambalaya och Zatarain's dirty rice SUPER goda och lattare att fa perfect, det ar bara ris med kryddor. De ar sa rejalt kryddade att inga Svenska vanner uppskattar det ... det ar for "hot", men jag har lart mig att antingen gora mer ris och bara blanda i lite av den kryddade ... eller att inte ha det pa matsedeln alls nar vi har gaster fran Sverige.
 
Igår gick jag till ett litet ställe som serverar argentinsk mat. Tog två empanadas och soppa , för 99 kronor . Himmelskt goda de gör dem alltid direkt efter beställning så inga färdiggjorda som har legat hela dagen. Så satt det ett större gäng som pratade spanska också så blev förflyttad till en annan värld ett tag. Sen gick jag till mitt favoritfik som gör allt själva och drack te och åt en liten semla. Så gott.En riktigt bra fredagseftermiddag!

Ikväll blir det restaurang eftersom jag fyller år. Ett riktigt bra ställe har jag valt så ser fram emot det och ska dricka gott vin till med! Det får jag återkomma om imorgon.
 
Kvällen bjuder på räkcocktail till förrätt, långsamlagat lamm i rosmarin o timjan med en gräddig luftig sås med fetaostsmak, semitorkade tomater, lökemulsion och potatisgratäng. Och en chokladmousse som avslutning.

Låter ljuvligt!

Ikväll har jag fallit till föga för barnets tjat, så det blir swacos med traditionella tillbehör. Hade hellre gjort fish tacos med koriander, sriracha, asiatisk coleslaw och mango/avocadosalsa faktiskt... funderar på att göra två alternativ och så får en ta det som faller en i smaken.

Ikväll blir det choklad- och bananmilkshake till Mello (återigen, a day in the life of a småbarnsförälder... )
 
Ikväll blir det restaurang eftersom jag fyller år. Ett riktigt bra ställe har jag valt så ser fram emot det och ska dricka gott vin till med! Det får jag återkomma om imorgon.

Grattis, hoppas det blir en fin dag och kväll! Vilken härlig känsla ändå att "få lov" att gå ut och äta och njuta av det lite friare igen, utöver några uteluncher och fåtal konferensmiddagar så känns det verkligen att det var lääääänge sedan ett kvällsbesök på restaurang här.

Själv har jag i huvudsak levt på rester av rostbiffsmiddagen sedan i måndags. :o Senast med en god senap som ingick i lite blandade godsaker jag fick till jul. Men nu överväger jag starkt att ge mig på en riktig nationalrätt - skånsk äggakaka! Trots flitigt äggätande så växer förrådet dag för dag, och nu måste jag utveckla lite idéer för att konsumera de fina äggen som blommehönsen levererar efter lite vintervila.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp