Tittar in i ditt kök del 25

Status
Stängd för vidare inlägg.
Åt ute på grekisk restaurang igår, så ingen matlagning då. Idag gjorde jag baconlindad köttfärslimpa, med kokt potatis och gräddsås med rårörda lingon till och sa 'komsikomsi'med bild på ugnsluckan till dottern som typ sprang hit efter jobbet och tja...det finns inte en smula mat kvar :) Dottern är parkerad i soffan i horisontalläge, får nog väcka henne snart så hon går hem till sig nån gång, nu vill jag parkera där!
 
Åt ute på grekisk restaurang igår, så ingen matlagning då. Idag gjorde jag baconlindadköttfärslimpa, med kokt potatis och gräddsås med rårörda lingon till och sa 'komsikomsi'med bild på ugnsluckan till dottern som typ sprang hit efter jobbet och tja...det finns inte en smula mat kvar :) Dottern är parkerad i soffan i horisontalläge, får nog väcka henne snart så hon går hem till sig nån gång, nu vill jag parkera där!
Men ååååh..... *drool*
 
Åt ute på grekisk restaurang igår, så ingen matlagning då. Idag gjorde jag baconlindad köttfärslimpa, med kokt potatis och gräddsås med rårörda lingon till och sa 'komsikomsi'med bild på ugnsluckan till dottern som typ sprang hit efter jobbet och tja...det finns inte en smula mat kvar :) Dottern är parkerad i soffan i horisontalläge, får nog väcka henne snart så hon går hem till sig nån gång, nu vill jag parkera där!
Lyllos din dotter! Det vattnades i munnen när jag läste det där :d
 
Igår hade vi gäster så vi gjorde potatisgratäng, grillade en stek på elgrillen ,gjorde rödvinssås och sallad på krispig salladsmix, tomater och äpple. TiIl efterrätt hade jag gjort vit och mörk chokladmousse. Den vita chokladmoussen var smaksatt med citron och den mörka chokladmoussen hade jag smaksatt med apelsin. Lade den mörka moussen underst i margaritaglas och sen toppade med den vita moussen. Dekorerade med hemgjort nötbräck och hallon. Både varmrätt och efterrätt blev jättelyckade. :d:d:d
 
Idag fick jag till så goda höstiga smaker! Lokalproducerad benfri fläskkotlett av glada grisar stektes i smör tills de fick lite yta och togs åt sidan. Sen byggde jag såsen med lök, vitlök, plommon från trädgården, creme fraiche, lite portvin, lite soja, kalvfond, lite grädde, och så timjan. Sen fick köttet puttra i såsen en liten stund. Vi åt det med lättkokt broccoli och blomkål, hemgjort potatismos och äppelmos från våra egna äpplen. En riktig höstdröm. :d
 
Vi har fortsatt sommarväder här och satsade därför på grillat ikväll. Testade Beyond Burger för första gången och blev mycket nöjda, trots att undertecknad var extremt skeptisk (mest p.g.a den långa innehållsförteckningen som jag finner tämligen avskräckande). På burgarna hade vi avocado, aioli och picklad rödlök :d På grillen la vi även blomkål kryddad med garam masala, skivad aubergine penslad med vitlöksolja samt ett par majskolvar. Allt var väldigt fräscht och gott!
 
Nu känns det så höstigt och jag blir sugen på helt annan mat.
Ikväll blev det då renskav i gräddsås m vitlök, charlottenlök, grädde, messmör, soya, lite svartvinbärsgelé, kryddor, fond med brynt charlottenlök och lite trattkantareller.
Till det körde jag färskpotatis i klyftor i airfryern och serverade m svartvinbärsgelé.
Så gott! ❤️
 
I kvall blev det kyckling ... errr ... vad det nu heter, inte "drumsticks" utan laren ovanfor, i marinad sedan pa grillen och i en juicy "dressing, sas, whatever" med samma smaker (lite mindre hot) nar de kom ut ur BBQn. Till det blev det daikon radisor och butternut squash som rostades i ugnen. Mycket gott ... men jag tror att vinet helt klart vann priset i kvall. :p
 
Gjorde det enkelt för mig och körde färdigköpt ravoli som åts med salviasmör, parmesan och friterade salviablad. Lite morotsslantar fick också åka med, jag tycker att salvia och morötter är så himla gott tillsammans!
Tog inspiration från dig @Mineur idag när jag slängde ihop en snabb och mycket enkel pasta på lådpenne, och en lite stabbig men god sås på en halv gul lök, en vitlöksklyfta, och en näve finskuren pancetta som fått steka i det smör jag friterade en näve salviablad i, sen la jag ner några skedar cf och la i en dragonkvist som fick gotta sig lite i det. . Jamen hur goda var inte de friterade salviabladen? 😍 Jag lät de fräsa i smör i pannan, saltade på och så fick de rinna av på hushållspapper. Omg, vad goda de blev! Och såsen fick en så god salviasmak. Tack för tipset, min salviabuske ska plundras nu! 😊

20210828_184758.jpg
 
Risotto med västerbottenost och vitlöksstekt kycklingfilé med en honungs-, citron- och timjandressing och en pesto på Västerbotten, cashew (enda nötterna hemma..) och basilika och oregano nyskördad. Komponenterna smakar gott, men får se hur det blir tillsammans.

Det blev bra, lite skarp sälta från peston, men med det i vetskap undveks saltet på kycklingen och totalen blev bra. Honungsdressingen med citron och timjan var en lisa för själen.
 
Tog inspiration från dig @Mineur idag när jag slängde ihop en snabb och mycket enkel pasta på lådpenne, och en lite stabbig men god sås på en halv gul lök, en vitlöksklyfta, och en näve finskuren pancetta som fått steka i det smör jag friterade en näve salviablad i, sen la jag ner några skedar cf och la i en dragonkvist som fick gotta sig lite i det. . Jamen hur goda var inte de friterade salviabladen? 😍 Jag lät de fräsa i smör i pannan, saltade på och så fick de rinna av på hushållspapper. Omg, vad goda de blev! Och såsen fick en så god salviasmak. Tack för tipset, min salviabuske ska plundras nu! 😊

Visa bifogad fil 76093
Vad kul! Vår salviabuske är helt enorm och vi lyckas aldrig ens använda hälften, men nu när jag upptäckt detta lär det gå åt betydligt mer än tidigare år. Kan tänka mig att det vore gott att bjuda på som drinktilltugg också, som en slags chips :)
 
Jag är ensam hemma och dessutom mitt uppe i en 10-dagarskarantän, så jag kör all in på comfort food idag. En miniflaska bubbel samt parmesanchips (alltså sådana man gör genom att smälta parmesan i ugnen) till förrätt och till varmrätt blir det något så spännande som "wild mushroom & aubergine lasagne" från ett ställe i närheten som specialiserar sig på lite finare färdigrätter. Efterrätt blir gin & tonic-semifreddo från samma ställe.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Stil på bostad för uthyrning.
Tillbaka
Upp