Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kom och hälsa på i Skåne! Engelholmsglass har flädersorbet i butikerna här. Annars har jag nog inte några bra uppslag tyvärr. Trots att jag är en inbiten glassälskare så får jag medge att jag nog aldrig har testat att göra sorbet? Sneglar ibland på lite lyxigare glassmaskiner, sådan där som fryser glassen direkt när man rör ihop den utan att man måste förbereda och frysa behållaren separat först. Men risken är att jag skulle spåra ur helt med den värld av möjligheter som skulle öppna sig då.
Missade helt notisen om detta svar (den drunknade nog någonstans i de 70+ notiser jag hade när jag loggade in för första gången på två veckor häromdagen), men det var i alla fall Jureskogs jag menade! Den var fantastiskt god och krämig tycker jag, och den uppskattades av de andra i sällskapet också. Lite sent för den där bjudningen, men nu vet du till nästa gångOj, vilken bearnaise är det? Ska själv grilla ryggbiff i kväll och servera med gårdens grönsaker. Hade ändå tänkt handla en färdig bearnaise till - så en som alla verkar älska känns som ett bra val!
Sent svar här, men jag köpte en sorbetmaskin i somras, den är fantastiskt käck. Man stoppar i fryst frukt / frusna bär som fått tina i typ en kvart och ut kommer sorbet. Den mal alltså mest och fluffar till på något vis, så det är väldigt okomplicerat men gott. Man kan ha lite nötter eller choklad eller saft eller grädde eller vad man nu tycker också, det enda den inte vill ha i sig är is för det tål inte kvarnen.
Mmm har också gjort den köttfärssåsen. Tar lite tid, men värt det. Säga vad man vill men recepten är det inget fel på!Spaghetti och köttfärssås också här idag, det var ett tag sedan senast! Och nästa omgång köttfärsröra klar för lasagne i morgon. Enligt ett recept från en person med italiensk härkomst, men mer känd eller kanske numera ökänd i Sverige. Men jag undviker helst att förpesta godsakerna med hans namn.
Dock är köttfärsröran och lasagnen inte alls utan snarare . De får helt enkelt gå under namnet "den italienska lasagnen" och köttfärsröran framöver. Rikligt med tomatpuré och rödvin är den gemensamma nämnaren, samt stjälkselleri, persilja, gul lök, vitlök och morötter. Och givetvis nötfärs av bästa kvalitet från en leverantör i lokalområdet. Och i lasagnen även mozzarella och parmesan, förutom bechamelsåsen. Jag kommer aldrig att tröttna på den varianten.