Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tack, det låter kanongott!ta en spetskål - klyv den på hälften.
Ta bacon (jag har från en glad grissom bodde hos min kompis) tärna. Ställ spetskålen med platta sidan uppåt. Strö bacon och riven parmesan på den platta sidan. Häll på grädde, gärna in i vecklingarna. Ställ in i 170 grader i ugnen i kanske 30 minuter - ös lite emellanåt.
Idag hade jag egentligen dåligt med grädde så det blev en skvätt grädde, en skvätt mjölk, en skvätt creme fraiche med smak av paprika och chili.
Tack, det låter kanongott!
Jag gjorde en bejublad vegan brunsås för ett tag sedan. Jag hade stekt vegfärsbiffar och så stekte jag lök och svamp i samma panna. Sen hällde jag på oatleys imat (matlagningsgrädde, inte den som är som creme fraiche) och så god vegfond (jag gillar den som heter brynt lök, på flaska), soja, salt, peppar. Typ så. Kolla Jävligt gott-bloggen också.Någon här som har ett bra brunsås/gräddsås- recept utan köttsaft i?
Ska ätas med hasselbackspotatis, vinbärsgele, något kött till de som äter det, quornfilé till mig.
Eller ska man ha en ädelostsås?
Någon här som har ett bra brunsås/gräddsås- recept utan köttsaft i?
Ska ätas med hasselbackspotatis, vinbärsgele, något kött till de som äter det, quornfilé till mig.
Eller ska man ha en ädelostsås?
Smula gärna i lite torkad svamp också, förutsatt att inga kräsna barn går i taket av det.Någon här som har ett bra brunsås/gräddsås- recept utan köttsaft i?
Ska ätas med hasselbackspotatis, vinbärsgele, något kött till de som äter det, quornfilé till mig.
Eller ska man ha en ädelostsås?
Jag brukar göra på grädde, buljongtärning (smulad), lite soja sås och någon matsked bärgele.Någon här som har ett bra brunsås/gräddsås- recept utan köttsaft i?
Ska ätas med hasselbackspotatis, vinbärsgele, något kött till de som äter det, quornfilé till mig.
Eller ska man ha en ädelostsås?
Det har varit min standard hittills, men har tyckt att det blivit lite mjäkigt sista gångerna.Jag brukar göra på grädde, buljongtärning (smulad), lite soja sås och någon matsked bärgele.
Man får säkert lite mer umamismak med lök och svamp i som tidigare exempel.Det har varit min standard hittills, men har tyckt att det blivit lite mjäkigt sista gångerna.
Jag var i spanien under avokadosäsong och har aldrig återhämtat mig riktigt. Det är sällan man kan köpa perfekt mogen avokado här. Nu är den ju miljövidrig med så...Tre saker som jag kommer att sakna, men som inte kommer att vara alls lika goda hemma i svensk november sedan:
1. Caprese.
2. Mandellikör/mandelvin
3. Pistaschglass.
Jag plockar persikor och granatäpplen...Jag var i spanien under avokadosäsong och har aldrig återhämtat mig riktigt. Det är sällan man kan köpa perfekt mogen avokado här. Nu är den ju miljövidrig med så...