Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tårta på tårta i den mest bokstavliga bemärkelse. Du har mitt medlidande. Var det dessutom.smörgåstårta med mer leverpastej än räkor?Mår som man brukar när man varit på kalas där menyn består av först smörgåstårta och sedan vanlig tårta.
Tårta på tårta i den mest bokstavliga bemärkelse. Du har mitt medlidande. Var det dessutom.smörgåstårta med mer leverpastej än räkor?
Jag sitter på en minimal uteserving och väntar på mezzelune med squashblommor. Dricker rött vin. Undrar var olivoljan som jag vill doppa brödet i har blivit av.
Majonnäs först, grädde sen. Jag kan känna det.Det där sista stycket ignorerar jag helt.
På A svarar jag att det var räkor och rökt lax och inga köttvaror inblandade. Men VÄLDIGT mycket majonnäs. På B svarar jag Schwarzwaldtårta.
Majonnäs först, grädde sen. Jag kan känna det.
Det där sista stycket ignorerar jag helt.
På A svarar jag att det var räkor och rökt lax och inga köttvaror inblandade. Men VÄLDIGT mycket majonnäs. På B svarar jag Schwarzwaldtårta.
Och skinkros.Kräftstjärtar med leverpastej?
Och skinkros.
En gång när jag hamnade i nöd i Rom (bankkortet blev stulet, jag hade kanske två euro i kontanter och skulle stanna i flera dagar), så ringde jag så klart min bank för att få hjälp. Jag minns inte exakt hur det hela ordnade sig, men pengar (som jag kunde få ut i kontanter) fördes över på något sätt via Western Union.Helt OT. En kund i Italien skrattade en gång när vi ville ha 30 dagars betalningstid. Inte ens tekniskt möjligt att genomföra var svaret.Under 90 dagar var närmast ett mirakel. Det blev 342 dagar. Antingen behöver detta land vår effektivitetshunger eller så behöver vi slappna av litegrann eller lite mer mandellikör i höstsol.
Var detta hos vänner, eller var det något dit man kan köpa sig tillträde, typ ett turistevent?I fredags blev jag bjuden på pasta med mustig köttfärssås med karljohan och rödvin av @Killaloe ! Frozen cheesecake med kolaputtrade äpplen till, jo man tackar och tar dubbla portioner
Resten av helgen spenderades i skaldjurens tecken ute på Väderöarna. Till lunch åt vi först en fantastisk fiskpudding med skirat smör och lingon
Därefter fiskade vi hummer (PARTNER drog såklart upp den första och största hummern emedan jag enbart fick krabbor i min tina). Krabborna åts nykokta på bryggan efter landstigning (totalt 15 kg krabba drogs upp som bifångst, det var "all you can eat", så jag knäckte klor för glatta livet ihop med en Grebbestad lager). Badtunna med havsvatten, bastu och kallbad hann vi med, och allt färskvatten som dracks var havsvatten avsaltat och renat i deras reningsanläggning. Smakade friskt och mineraligt, väldigt gott!
På kvällen åt vi varsin färsk, nykokt (halv) hummer till förrätt ihop med smör och färskriven pepparrot. Torsk med hummersås och potatispuré till varmrätt (kraftig pinot blanc till, utmärkt!) och klassisk
crème brûlée till dessert.
Sov som en liten saltvattensmarinerad sill på natten.
Bild på krabbhinken!