Kålrötter? Lök?
Annars har jag lite bananer som jag kan skicka över ifall du vill. Bananpannkakor ska vara gott, har jag hört.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kålrötter? Lök?
Annars har jag lite bananer som jag kan skicka över ifall du vill. Bananpannkakor ska vara gott, har jag hört.
Gaaah, vet inte vad jag ska ge mig på till middag. Dessa kval och val. Dessutom gick jag för långt på förmiddagen-ish så nu är jag typ bunden vid hemmet. Vindruvor och guldnougat? Glass?
Är renröran slut? Inte för att jag förstår varför man vill äta ren när det finns älg
Ja
Alltså, den är sanslöst jäkla god! Ont om älg på Södermalm, så jag får hålla till godo med det som finns
Jag brukar mosa ner överblivna bananer i smeten till amerikanska pannkakor. Tycker det är ett bra sätt att att bli av med övermogna bananer.Edit: Hur brukar du göra dina? Bara banan och ägg eller?
Glass o chokladsås låter som en höjdare.Väntar på att sambon ska komma hem så ska vi fixa middag, kycklingfajitas .
Har övermogna bananer i en skål så funderar på om jag ska göra banankaka, eller om vi ska äta det med vaniljglass och chokladsås.
När jag var student brukade jag ersätta lammet i mellanösternrecept med kålrot. Funkar även i grytor som boeuf bourguignon. Det "lurar" ingen, men blir mycket gott.Dagen blev allt bättre efter förmiddagens bottenkänning igår och efter utefika(bra kaffe och himmelsk kardemummabulle) med gamla vänner gick jag hem och improviserade en middag till mig och en god vän. Att placera en fåtölj i köket var banne mig ett genidrag! Nu sätter jag helt enkelt min gäst där(när jag har bara en) med ett glas vin och så får jag laga mat på egen tass, utan inblandning och utan att behöva delegera - jätteskönt när jag som så ofta lagat mat utan att ha en färdig plan.
Jag har varit lite smådålig på att bjuda på middag de senaste åren, delvis pga att min ekonomi inte tillåter EXTRAVAGANGS för ofta och jag gillar att få bjuda ordentligt, men nu på sistone har jag struntat i det och bjudit på vad jag har. Igår åt vi jättegott: en rotfruktsgryta(lök, stjälkselleri, morot, vitlök, sambal oelek, timjan, fintärnad palsternacka, butternutpumpa och lite potatis) med en linssallad(finmandolinad blomkål marinerad i citron, delikatesslinser, citronzest och dijonvinägrett), spiskumminrostade kikärtor, snabbstekt grönkål med god olivolja och svartpeppar, grekisk yoghurt och bröd.
Idag blir det lunch på stan. Jag tänker mig någon sorts salladsbuffé på fik.
Middag, eller istället för middag, blir det som SONEN som liten kallade för "oststund", inspirerad av ett dagis i Paris där barnen hade oststund istället för fruktstund på förmiddagen.
Döm om min lycka när @Miran häromdagen gav mig en påse som innehåller allt det som en lyckad oststund kräver! Till oststunden serveras rött vin.
http://ringencentrum.se/teatern/ Här huserar jag idag i jakt på lunch (och lagom fula underkläder).
Lutar åt Ramen, inväntar vän som lunchsällskap.