Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Snacka om EXTREM matlagning! Borde göras ett tv-program om dig "EXTREME COOKING with Hyacinth"Ahhhh, en påssoppa.
Kolla jag hittade en bild på @Hyacinth när hon dricker sin soppa:
Så glad och nöjd du ser ut! Tycker du ska använda den bilden när du marknadsför ditt matlagningsprogram.
Muggen!Kolla jag hittade en bild på @Hyacinth när hon dricker sin soppa:
Så glad och nöjd du ser ut! Tycker du ska använda den bilden när du marknadsför ditt matlagningsprogram.
Min man är på väg att fritera banan till efterrätt. Jag är proppmätt så jag är inte övertygad om det positiva i den idén
Det var gott. Mycket gott. Jag kommer inte att kunna och behöva äta på typ en vecka (seriöst, så här mycket äter jag aldrig normalt).
Kan meddela att min oextrema middag var riktigt god, framförallt efter att ha fått hjälp med dijonetten av senapsgurun @Koltrast
Dock är jag fortfarande besviken äver hur tråkiga polkabetor blir i färgen när de kokats Det borde finnas typ tvättråd på påsen "tillagas i max 40 grader" så att färgen håller
Jag har lite svårt för helt råa betor, det blir lite väl jordig tycker jag Men bra tips att mandolina först och sen doppa i kokande vatten Nu blir de kokade först och sen mandolinade och det smakar ju fint men så tråkiga färger.Jag brukar äta dem råa eller bara doppade i kokande vatten, men först en vända med mandolinen. Tunna skivor, så går det blixtsnabbt!
Och den där dijongrejen vill jag ha recept på!
Röd macka utgör prima lunch efter dagens tåggåendeLäste gårdagens GP och såg det här receptet, vilket fick mig att tänka på mattråden. Så därför tänker jag att jag delar med mig av det för det verkar himla gott
Vegomacka med rostad blomkål och paprikaröra
Det här med grönt på mackan är oslagbart gott. Paprikaröran kan man också göra på färdiggrillad paprika som finns att köpa i välsorterade matbutiker. Prova även att toppa blomkålsmackan med smulad fetaost.
1 röd paprika
1 dl mandel
1/2 röd chili, finhackad
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 citron, finrivet skal och saft
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Rostad blomkål:
1/2 blomkål, ca 250 gram
1/2 röd chili
3-4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad timjan
1/2 tsk rökt paprikapulver
salt och svartpeppar
Till servering:
4 skivor rågbröd eller surdegsbröd
1/2 påse späda spenatskott, à 70 gram
1 kruka vattenkrasse
GÖR SÅ HÄR.
Hetta upp ugnen till 225 grader. Lägg in paprikan på en ugnsplåt högt upp i ugnen och rosta den tills det bildas svarta fläckar i ca 10-15 minuter. Låt den svalna och dela den på mitten. Kärna ur och skär i mindre bitar. Lägg ner paprikabitarna i en bunke och tillsätt mandel, finhackad chili, vitlök, citronsaft, -skal och olja. Mixa blandningen slät och smaka av med salt och peppar.
Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna och tillsätt 3-4 msk olivolja. Lägg ner blomkålen och tillsätt finhackad vitlök, timjan, chili, paprikapulver, salt och peppar. Stek i ca 5-10 minuter tills blomkålen fått lite färg och börjat mjukna. Den skall fortfarande ha en rå kärna. Vänd då och då för att blomkålen inte ska blir bränd.
Rosta brödet och bred ut några skedar paprikaröra över skivorna. Fördela ut spenatskott, blomkål och toppa med några skott vattenkrasse.
Du kunde kanske tillåta dig en grekisk SOPPA istället? Det är påsk i Grekland den här helgen, och då äter man den här smakliga anrättningen:Började nu dregla vid tanken på nyfriterad bläckfisk med citron och salt. Gaaaaaah.