Hur gör du dom?/QUOTE]
Här är receptet, kommer från en annan bukefalist Em79 tror jag det var. Jättegott! som Tina säger
Jag steker mina i plättjärn, blir så fint frasiga i kanten.
Zucchiniplättar (ca 20 st) 4 pers
2 medelstora zucchini (750 gr)
1 tsk salt
5-6 salladslökar
150 gr fetaost eller 1 dl färskriven parmesan eller peccorino
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Svartpeppar ur kvarn
Oliv- eller rapsolja + smör till stekning
Grekisk eller Turkisk yoghurt smaksatt
med torkad mynta och flingsalt
citron
Skär av yttersta ändbitarna. Riv zucchinin grovt och blanda med salt. Låt stå ca 15 min. Ansa salladslöken, strimla fint. Skölj evnt av fetaosten och smula den fint.
Krama ut överkottet av vätska ut zucchinin. Blanda zucchini och ost med övriga ingredienser i en bunke och rör smetensmidig.
Värm en stekpanna eller plättpanna, häll i lite olja och smör. Stek små plättar av smeten ca 2 minuter på varje sida.
Servera helst direkt med myntayoghurt och citron.
Kallrökt lax, klyftpotatis eller bulgur som tillbehör