Det är så befriande att fler än jag har vanartiga barn.
Jag har ett välartat BARN med en vanartig förälder. Jag kallade BARNET "dåligt savanndjur" på BVC vid första (och för min del sista) besöket. Inga GOD MOR poäng där inte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det är så befriande att fler än jag har vanartiga barn.
Hahaha!! Men vadå dåligt savanndjur?Jag har ett välartat BARN med en vanartig förälder. Jag kallade BARNET "dåligt savanndjur" på BVC vid första (och för min del sista) besöket. Inga GOD MOR poäng där inte.
Jag sätter mitt hopp till framtiden och goda pedagoger i kommunal uppfostringsverksamhet!Det är så befriande att fler än jag har vanartiga barn.
Har du en - ehhhh - röksak att röka i?Laddar inför att röka nöthjärtat imorgon som ligger i rimlag sedan i tisdags. Första försöket med hjärta så jag hoppas det går bra.
Vedspisen har börjat jobba för dagen också: glöggen är klar, jag stekte frukosten på den (bräckt skinka med div grönsaker, en klick creme fraiche och riven pamesan) och snart blir det fudge
Ska också smaka på gravlaxen och se om den är färdig (enbär förstärkt med gin).
Har du en - ehhhh - röksak att röka i?
Förra nyårsafton rökte jag och vänner en färskost i syfte att framställa dansk rökost (rygeost). Man skulle använda nässlor, men hitta nässlor på nyårsafton, säger jag. Det närmaste jag kunde komma på var grönkål. En härligt fet rök lade sig över hela kvarteret och grannar stängde sina fönster, men ingen klagade. Osten blev exceptionell! Partner påstår att stålsilen som osten låg i fortfarande luktar rök, men det märker då inte jag!
Jag bor i ett aningens mer tätbebyggt område, tror jag. Det är mycket okonventionellt att röka saker på innergården, men jag tänkte att man ju brukar leka med pyroteknik av olika slag vid nyår.Jag har tre röksaker : svärmors portabla rök designad och tillverkad av särbon, en grilltunna samt en till grilltunna med röktillsats (lokgrill). Det är den sistnämnda som ska få tjänstgöra imorgon. Särbon gav mig en stor fast rök i julklapp för... typ 2-3 år sedan men det har inte blitt av Han har börjat med plåten till den iaf. Gallerkorgen jag röker räkor i stinker rök och har blivit svart (å andra sidan har jag gett upp att försöka diska den, jag bara sköljer av den). Den förvaras dock på bron, inte inomhus.
Mina grannar på ena sidan eldar skräp så det stinker på min gård och de andra grannarna är antingen för långt bort eller har mitt hus emellan sig och röken. Plus att jag brukar bjuda på nyrökta räkor med jämna mellanrum så ingen klagar.
Bukefalisterna som var här i somras tyckte svärmors rök var mycket bra att röka räkor i
Jag bor i ett aningens mer tätbebyggt område, tror jag. Det är mycket okonventionellt att röka saker på innergården, men jag tänkte att man ju brukar leka med pyroteknik av olika slag vid nyår.
Men det här med rökta räkor. Det låter så gott. Men när jag har köpt det har jag nästan inte tyckt om det. Äter du dem som du är eller som ingrediens i något?
Hahaha!! Men vadå dåligt savanndjur?
Rökta räkor är ju jättegott! Som ingrediens på ett skaldjursbord ihop med vanliga räkor, rökt makrill, havskräftor, ostron, aioli, hjortonssås, körsbärtomater och pain riche. Sommarmat
Tom ka med matbanan. Broccolin lyste med sin frånvaro i affären. Kokosris till, vatten i glasen. Är ynklig till tusen, har ryggskott och deadlines.
Fullkomligt!Rimlig kväll!
Ja alltså, jag känner mig alltid så inspirerar av mat som i Malmö/när jag läser om allt i Malmö! Typ Göteborg ger inte alls samma känslaÅh jag önskar att alla fick ha ett eget Malmö! @Killaloe
På riktigt alltså!