Tittar in i ditt kök, del 10

Status
Stängd för vidare inlägg.
Laddar inför att röka nöthjärtat imorgon som ligger i rimlag sedan i tisdags. Första försöket med hjärta så jag hoppas det går bra.

Vedspisen har börjat jobba för dagen också: glöggen är klar, jag stekte frukosten på den (bräckt skinka med div grönsaker, en klick creme fraiche och riven pamesan) och snart blir det fudge :up:

Ska också smaka på gravlaxen och se om den är färdig (enbär förstärkt med gin).
 
Jag har ett välartat BARN med en vanartig förälder. Jag kallade BARNET "dåligt savanndjur" på BVC vid första (och för min del sista) besöket. Inga GOD MOR poäng där inte.
Hahaha!! Men vadå dåligt savanndjur?
 
Laddar inför att röka nöthjärtat imorgon som ligger i rimlag sedan i tisdags. Första försöket med hjärta så jag hoppas det går bra.

Vedspisen har börjat jobba för dagen också: glöggen är klar, jag stekte frukosten på den (bräckt skinka med div grönsaker, en klick creme fraiche och riven pamesan) och snart blir det fudge :up:

Ska också smaka på gravlaxen och se om den är färdig (enbär förstärkt med gin).
Har du en - ehhhh - röksak att röka i?

Förra nyårsafton rökte jag och vänner en färskost i syfte att framställa dansk rökost (rygeost). Man skulle använda nässlor, men hitta nässlor på nyårsafton, säger jag. Det närmaste jag kunde komma på var grönkål. En härligt fet rök lade sig över hela kvarteret och grannar stängde sina fönster, men ingen klagade. Osten blev exceptionell! Partner påstår att stålsilen som osten låg i fortfarande luktar rök, men det märker då inte jag!
 
Har du en - ehhhh - röksak att röka i?

Förra nyårsafton rökte jag och vänner en färskost i syfte att framställa dansk rökost (rygeost). Man skulle använda nässlor, men hitta nässlor på nyårsafton, säger jag. Det närmaste jag kunde komma på var grönkål. En härligt fet rök lade sig över hela kvarteret och grannar stängde sina fönster, men ingen klagade. Osten blev exceptionell! Partner påstår att stålsilen som osten låg i fortfarande luktar rök, men det märker då inte jag!

Jag har tre röksaker :D: svärmors portabla rök designad och tillverkad av särbon, en grilltunna samt en till grilltunna med röktillsats (lokgrill). Det är den sistnämnda som ska få tjänstgöra imorgon. Särbon gav mig en stor fast rök i julklapp för... typ 2-3 år sedan men det har inte blitt av :grin: Han har börjat med plåten till den iaf. Gallerkorgen jag röker räkor i stinker rök och har blivit svart (å andra sidan har jag gett upp att försöka diska den, jag bara sköljer av den). Den förvaras dock på bron, inte inomhus.

Mina grannar på ena sidan eldar skräp så det stinker på min gård och de andra grannarna är antingen för långt bort eller har mitt hus emellan sig och röken. Plus att jag brukar bjuda på nyrökta räkor med jämna mellanrum :up: så ingen klagar.

Bukefalisterna som var här i somras tyckte svärmors rök var mycket bra att röka räkor i :D
 
Jag har tre röksaker :D: svärmors portabla rök designad och tillverkad av särbon, en grilltunna samt en till grilltunna med röktillsats (lokgrill). Det är den sistnämnda som ska få tjänstgöra imorgon. Särbon gav mig en stor fast rök i julklapp för... typ 2-3 år sedan men det har inte blitt av :grin: Han har börjat med plåten till den iaf. Gallerkorgen jag röker räkor i stinker rök och har blivit svart (å andra sidan har jag gett upp att försöka diska den, jag bara sköljer av den). Den förvaras dock på bron, inte inomhus.

Mina grannar på ena sidan eldar skräp så det stinker på min gård och de andra grannarna är antingen för långt bort eller har mitt hus emellan sig och röken. Plus att jag brukar bjuda på nyrökta räkor med jämna mellanrum :up: så ingen klagar.

Bukefalisterna som var här i somras tyckte svärmors rök var mycket bra att röka räkor i :D
Jag bor i ett aningens mer tätbebyggt område, tror jag. Det är mycket okonventionellt att röka saker på innergården, men jag tänkte att man ju brukar leka med pyroteknik av olika slag vid nyår.

Men det här med rökta räkor. Det låter så gott. Men när jag har köpt det har jag nästan inte tyckt om det. Äter du dem som du är eller som ingrediens i något?
 
Jag bor i ett aningens mer tätbebyggt område, tror jag. Det är mycket okonventionellt att röka saker på innergården, men jag tänkte att man ju brukar leka med pyroteknik av olika slag vid nyår.

Men det här med rökta räkor. Det låter så gott. Men när jag har köpt det har jag nästan inte tyckt om det. Äter du dem som du är eller som ingrediens i något?

Jag kan tänka mig att det inte är populärt att röka mat i ett tätbebyggt område.

De köpta rökta räkorna är läskiga. Jag och särbon köpte en gång, sa blä och det här gör vi bättre själva. Problemet med de i butik är att de är ofta för hårt rökta och kalla. De är godast direkt från röken när de är ljumma. De flesta traditionella vedsorter är för kraftiga, jag får bäst resultat med äpple och/eller syren. Vi äter dem som de är.
 
Rökta räkor är ju jättegott! Som ingrediens på ett skaldjursbord ihop med vanliga räkor, rökt makrill, havskräftor, ostron, aioli, hjortonssås, körsbärtomater och pain riche. Sommarmat :love:

Öh, sådant äter vi året om :o

Vi har tröttnat lite på älg så det blir mest fläsk, fisk och skaldjur tills vi får något ryck och är sugna på en rejäl köttbit. Sedan är vi nöjda ett tag igen :D
 
Jag har fått veta något upprörande... även svärmor är i chock.

Flera av de lokala älglagen SLÄNGER BORT HJÄRTAT! :arghh: :arghh: :arghh:

Det positiva är att nästa säsong kommer jag att få flera älghjärtan gratis :d :up: plus att han jag pratade med kommer att leverera en drös grishjärtan nu när han är klar med slakten, det är ingen som vill ha dem heller :up:
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Uppdateringstråd 30
  • Hönstråden II
  • Storlek på rastgårdar?

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp