Tittar in i ditt kök, del 10

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag får jag hemgjord pizza hos mamma som är gräsänka. Hoppas att den inte innefattar hamburgerkött denna gången som den gjorde sist - jag har inget emot att äta häst av princip eller så, men jag tycker inte att det är särskilt gott - i alla fall inte i påläggsform.

Annars har jag inte ätit så mycket spännande ~ fast i söndags fick jag köttfärsbiffar med tacokrydda i en väldigt god tomatsås! Det var en riktig höjdare.
 
Här blev det kött-sås-potatis: Lövbiff med klyftpotatis och en kall yoghurtsås, till det en grönsallad med vinägrett. Mycket gott efter min springtur ute i rysskylan. Tyvärr hade jag ingen (god) öl hemma. Fick bli en miniskvätt whisky efter maten istället. Till efterrätt tog jag fyra kanelbullar ur frysen och värmde och åt till På spåret. :D
 
Jag hittade färska räkor till synnerligen plånboksvänligt pris! Så nu blir det räkrisotto till middag om några timmar och en enkel chardonnay till.

Åh, det hade jag ju kunnat göra av mina räkor. Köpte 6 hekto och åt upp. På synnerligen vitt bröd med aioli. Och vitt vin. Nu är jag så mätt att jag tror att jag utsöndrar räkor genom huden.
 
Favorit i repris här då jag åt resterna av fiskgratängen från i onsdags. Funderar på om jag kan använda filen som snart går ut till tzatziki imorgon. Visst kan man väl låta den rinna av i ett kaffefilter? Har ett vagt minne av att mamma brukade göra så när jag var liten.
 
Favorit i repris här då jag åt resterna av fiskgratängen från i onsdags. Funderar på om jag kan använda filen som snart går ut till tzatziki imorgon. Visst kan man väl låta den rinna av i ett kaffefilter? Har ett vagt minne av att mamma brukade göra så när jag var liten.

Det går alldeles utmärkt. Innan turkisk yoghurt hittade hit så var det så man gjorde tzatziki (ja, jag gjorde tzatziki LÅÅNGT innan den yoghurten kom hit, jag är gammal ;) :D).
 
Räkrisotton blev mycket lyckad! Ris, lök, räkor, fond på skalen, vitt vin och en generös dutt saffran. Vitt vin till och nu är jag avspänt berusad. :)

Jag försökte göra fond på räkskal en gång. Det tog fyra timmar och blev helt förfärligt. Luktade död räka i hela lägenheten hur länge som helst och inte smakade det bra heller. Slängde alltihop :) Antar att det var någon form av kockfel som låg bakom den katastrofen. Igår tog jag mig i alla fall samman och gick ut med räksoporna innan jag gick och lade mig. Väldigt nöjd med det idag!
 
Jag ska göra cajungryta ikväll, så snart ut och leta fina grönsaker och skaldjur. Jag tror det blir kyckling/skaldjur/grönsaker, inte helt vän av att blanda i ytterligare sorters kött såsom korv...
 
Ricottabiffar, ugnsbakade tomater och klyftpotatis, crème fraiche med soltorkad tomat och feta. Päroncider.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp