En curry är aldrig fel, vi har en juldagscurry också.
Julens kryddor gör sig bra i curry. Är ju snart sagt samma sak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
En curry är aldrig fel, vi har en juldagscurry också.
Ja, det är ju både gott och snyggt, men en sådan väldig ökning de sista par åren. En massa erbjudanden med två stycken för 15 kronor och sådant.Jag undrar verkligen hur den här granatäppletrenden uppkommit. Jag ser recept med granatäpple överallt! Måste vara en pr-grej.
Åh, Stilton! Jag är rätt oengagerad i julen, men Stilton! Jag måste köpa Stilton!Det blir särbons saffranssoppa till middag idag, det är ju Lucia. Efterrätten blir nog Stilton på pepparkaka med glögg till.
Åh, Stilton! Jag är rätt oengagerad i julen, men Stilton! Jag måste köpa Stilton!
Självklart! Det går att äta och är till och med tillagat - vad mer kan en begära?Saffransbullar räknas som mat väl?
Saffransbullar räknas som mat väl?
Självklart! Det går att äta och är till och med tillagat - vad mer kan en begära?
Saffran är ju ett pistill eller ståndare eller något åt det hållet, så det räknas ju som grönsak!Givetvis, hela kostcirkeln
Julens kryddor gör sig bra i curry. Är ju snart sagt samma sak.[/QU
Min man skulle ungefär falla på knä av lycka om vi fick äta curry som julmat! I hans hemland England blev det alltid en himla massa kalkon över efter julmiddagen, som sen skulle användas i alla tänkbara rätter för att inte gå till spillo. Det enda han tyckte om var när den fick åka med i en curry. Vi la fram curryförslaget lite försiktigt till dottern igår, men det gick inte hem riktigt. Däremot blir det inledningen till en helt ny jultradition med veganskt julbord - jag har lyckats hitta massor med (till synes) underbara recept som vi ska prova.En curry är aldrig fel, vi har en juldagscurry också.
Min son har en av sina återkommande vegetariska faser, så jag funderar på om vi ska köra vegetariskt julbord. Det är ju lätt att komma på god vegetarisk mat, men inte riktigt lika lätt att komma på god vegetarisk mat som så att säga framstår som JULmat. Jag tycker ändå att om man nu ska fira jul, så får maten gärna likna julmat. Detta trots att jag ju i stort sett inte är särskilt förtjust i vanlig julmat.Min man skulle ungefär falla på knä av lycka om vi fick äta curry som julmat! I hans hemland England blev det alltid en himla massa kalkon över efter julmiddagen, som sen skulle användas i alla tänkbara rätter för att inte gå till spillo. Det enda han tyckte om var när den fick åka med i en curry. Vi la fram curryförslaget lite försiktigt till dottern igår, men det gick inte hem riktigt. Däremot blir det inledningen till en helt ny jultradition med veganskt julbord - jag har lyckats hitta massor med (till synes) underbara recept som vi ska prova.
Dessutom är den brittiska julmiddagen, sånär som på kalkonen och ev toad-in-the-hole, ganska vegansk med massor av ugnsrostade grönsaker, myntasås, brödsås etc etc så jag längtar redan!
Risgrynsgröt, kål, rotfrukter och nötter! Jag åt en underbar nötpaté nyligen. Vete tusan hur den var gjord men den såg ut som sylta, innehöll hela hasselnötter och smakade fantastiskt. Och all denna fantastiska kål; långkål, rödkål, surkål, brunkål, brysselkål med valnötter och citron, grönkålspaj, stuvad vitkål... Jag längtar efter julmat!men inte riktigt lika lätt att komma på god vegetarisk mat som så att säga framstår som JULmat
Ja, det är ungefär i den riktningen mina funderingar går. Det är egentligen ganska liten skillnad från den icke-vegetariska julmaten.Risgrynsgröt, kål, rotfrukter och nötter! Jag åt en underbar nötpaté nyligen. Vete tusan hur den var gjord men den såg ut som sylta, innehöll hela hasselnötter och smakade fantastiskt. Och all denna fantastiska kål; långkål, rödkål, surkål, brunkål, brysselkål med valnötter och citron, grönkålspaj, stuvad vitkål... Jag längtar efter julmat!
Aubergine (kokad i kraftigt saltat vatten) istället för sill är min favorit och det brukar få tummen upp även av silluppskattande blandkostare.Ja, det är ungefär i den riktningen mina funderingar går. Det är egentligen ganska liten skillnad från den icke-vegetariska julmaten.
Men det här med sill! Det kräver lite mer kreativitet som jag hoppas att jag lyckas uppbringa i tid.
Jag testade de vegetariska sillsubstituten på julbord med jobbet häromåret, men jag tyckte nog inte att det var så lyckat. Jag älskar både aubergine och sill, men att slå ihop dem symboliskt - nja. Jag har tänkt på mer som italienskinspirerade grillade och marinerade grönsaker, men då stämmer de i gengäld inte alls med jultemat.Aubergine (kokad i kraftigt saltat vatten) istället för sill är min favorit och det brukar få tummen upp även av silluppskattande blandkostare.