Kan få vem som helst att börja broderaFortsätter OT, sorry:
Ja visst är den bra!Håller på med ett korsstygn som ska bli såhär. (Ja jag är en pensionär fångad i en 30-årig kropp.)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kan få vem som helst att börja broderaFortsätter OT, sorry:
Ja visst är den bra!Håller på med ett korsstygn som ska bli såhär. (Ja jag är en pensionär fångad i en 30-årig kropp.)
Mycket pensionärsmässigt broderi!Fortsätter OT, sorry:
Ja visst är den bra!Håller på med ett korsstygn som ska bli såhär. (Ja jag är en pensionär fångad i en 30-årig kropp.)
Men antyder du att all potatis jag har ätit har varit dåligt kokad och att det är det som är problemet? Hur kokar man i så fall potatis på rätt sätt? Det tycks vara världens mest svårkokta livsmedel?Eller hur!! Dåligt kokt potatis borde vara straffbart!(om du någon gång ger dig in i politiken med sikte på att bli typ statsminister eller justitieminister så kommer jag stötta dig helhjärtat om du driver den frågan
![]()
)
Kan få vem som helst att börja brodera![]()
Mycket pensionärsmässigt broderi!
Antingen det, eller att du helt enkelt bara vägrar förstå storhetenMen antyder du att all potatis jag har ätit har varit dåligt kokad och att det är det som är problemet? Hur kokar man i så fall potatis på rätt sätt? Det tycks vara världens mest svårkokta livsmedel?
Fin omväxling mot stenhårda soffkuddar med katter och blommor i korsstygn! Ett broderi per barnbarn och födelsedag, röstar jag för!Ser fram emot att dumpa av broderiet på eventuella barnbarn i framtiden!
Planerar i tid..
Partner envisas en eller ett par gånger varje år med "sandodlad nypotatis" (från typ sandjordarna kring Haverdal). Jag sträcker mig så långt så att jag håller med om att det inte är kokt potatis när den är som värst.Antingen det, eller att du helt enkelt bara vägrar förstå storheten![]()
![]()
Jag har komponerat en fuskbea jag gör i mixern. Blir kanske inte som en "äkta" slagen bea, men tillräckligt bra och enkelt för att aldrig mer köpa salva/färdig bea.Jag brukar faktiskt köra på den där i pulver från Knorr. Kanske ska prova att hotta upp den lite!
Kanske en liten kurs i potatiskokning skulle kunna vara en bra idé? Jag känner att hipsterkulturen skulle kunna utvecklas avsevärt tillsammans med potatiskokningenn, jämte då givetvis val av sort, odlingsförhållanden, redskap för skrubbning/skalning och inte minst, tillagningstemperatur! Jag får erkänna att jag har missat att använda matlagningstermometer vid potatiskokning hittills.Tror det beror mer på potatissort än själva kokandet kanske? Eller så kan vi börja sous vid:a potatis till perfekthet nu![]()
Potatisbar kommer bli det nya innedtället i Majorna och långgatorna där du kommer kunna välja mellan (minst) 100 olika sorter från lokala mikrobönder (och även ställets egna sort som dom tagit fram i samband med en lokal bonde).Kanske en liten kurs i potatiskokning skulle kunna vara en bra idé? Jag känner att hipsterkulturen skulle kunna utvecklas avsevärt tillsammans med potatiskokningenn, jämte då givetvis val av sort, odlingsförhållanden, redskap för skrubbning/skalning och inte minst, tillagningstemperatur! Jag får erkänna att jag har missat att använda matlagningstermometer vid potatiskokning hittills.
Vilket roligt initiativ med en sån restaurang! Jag och sambon pratar om att ta oss till Skottland/Glasgow nästa år så hoppas den lever kvar tills dessSexrätters på en söndag minsann! Jag är fortfarande mätt. Vi var på en ny restaurang som öppnat i våra kvarter, och som kör någon slags budget-variant på gourmetmat (300 kr för sex rätter, 600 kr med vin). Smakmenyn är det enda de erbjuder, och var sjätte vecka byts den ut till ett nytt tema.
Temat just nu var "Route 66" och gick alltså ut på att vi skulle äta oss genom USA. Det var ett tema som väl kanske bjöd mer på underhållning än fantastiska kulinariska upplevelser (sorry USA), men de jästa kikärtspannkakorna med rotselleri-remoulade, kamben och lönnsirap var något alldeles vansinnigt goda. Vi fick även en fish taco gjord på havsbrax som var väldigt god.
Ser fram emot att gå tillbaka om någon månad när de bytt tema; nästa skulle tydligen heta Back to Childhood och innehålla en vuxenversion av klassiska barnrätter.
Ikväll blir det soppa tror jag, min mage har som sagt inte riktigt återhämtat sig efter gårdagen än... I morgon vill jag göra lasagnen du tipsade om @Killaloe, den såg hemskt god ut!
Jag ska göra mitt bästa för att hålla stället vid liv! Det finns så oerhört många bra, spännande restauranger här verkligen!Vilket roligt initiativ med en sån restaurang! Jag och sambon pratar om att ta oss till Skottland/Glasgow nästa år så hoppas den lever kvar tills dess
Hoppas både du och @VLMF gillar lasagnen så ni inte känner er lurade av mig![]()
![]()
Du är närmare verkligheten än du tror! När jag var på Syster Marmelad i Majorna för några veckor sedan, fick vi utan kostnad provsmaka några potatisrätter som de just höll på att utveckla! Lokal microodlad potatis från urbana odlingssystem - tex vertikala odlingar eller odlingar på hustaken - kunde ju verkligen vara något!Potatisbar kommer bli det nya innedtället i Majorna och långgatorna där du kommer kunna välja mellan (minst) 100 olika sorter från lokala mikrobönder (och även ställets egna sort som dom tagit fram i samband med en lokal bonde).
Och på tal om hipstrig mat med potatistema så såg jag ett recept som sannerligen får många hipsterpoäng, typ riven potatis som doppas i surdeg och sen friteras.![]()
Man måste vara födgeni om man hittar ätbar mat i Ransäter eller Munkfors.
Råbiff på lokal eller hemma? Om hemma, hur gör man egentligen?Åter i HIPSTERMECKAT med wifi och kallt rosé. Middagen intogs på Max i Uppsala, en rätt deprimerande men nödvändig paus på vägen. Valde nån halloumivariant, halloumi är ju gott.
Imorgon ska jag äta råbiff med saknad vän, vilken lycka!