Jag skulle vilja äta mindre kött (främst vill jag minska på det röda köttet och öka mängden vegetariskt och fisk) och för att göra det måste jag få med mig familjen. De är inte kräsna egentligen men dottern gillar inte bönor och linser tyvärr. Om linserna är en liten del i en sås/gryta (och röda sönderkokta) går det bra d.v.s. om de inte är så framträdande. Bönor syns ju mer.
Gärna rätter där ägg ingår för det gillar familjen i de flesta former. Jag brukar göra en pastarätt där jag steker lök, champinjoner och vitlök och har det på pasta och så stekt ägg till.
Har ni några bra idéer?
-Helst inga eller lite bönor/linser annars äter nog inte dottern det.
-Ägg och mjölk går alldeles utmärkt. Gärna ägg!!
-Om rätten innehåller lite sardeller eller annat icke-vegetariskt i små mängder för smakens skull så går det bra. Men inget bacon.
-Helst inga köttsubstitut a la quorn och liknande. Men tofu går bra, det kan vara gott ibland.
-Gärna pasta eller ris
Tacksam för alla idéer!
Gärna rätter där ägg ingår för det gillar familjen i de flesta former. Jag brukar göra en pastarätt där jag steker lök, champinjoner och vitlök och har det på pasta och så stekt ägg till.
Har ni några bra idéer?
-Helst inga eller lite bönor/linser annars äter nog inte dottern det.
-Ägg och mjölk går alldeles utmärkt. Gärna ägg!!
-Om rätten innehåller lite sardeller eller annat icke-vegetariskt i små mängder för smakens skull så går det bra. Men inget bacon.
-Helst inga köttsubstitut a la quorn och liknande. Men tofu går bra, det kan vara gott ibland.
-Gärna pasta eller ris
Tacksam för alla idéer!