Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad är quorn gjort av?
Jag läste lite slarvigtJag skrev att mjölk och ägg äts.
Jag vill äta mindre rött kött, fler vegetariska måltider och mer fisk. Jag vill lyckas dra med mig min familj också. Därav tråden :-)
Jag är i samma sits som du. Har lagat lite olika vego-rätter tidigare och oftast fått kommentaren "gott, men det hade varit godare medbacon till". Här är ett par grejer som ändå gått hem.Jag skulle vilja äta mindre kött (främst vill jag minska på det röda köttet och öka mängden vegetariskt och fisk) och för att göra det måste jag få med mig familjen. De är inte kräsna egentligen men dottern gillar inte bönor och linser tyvärr. Om linserna är en liten del i en sås/gryta (och röda sönderkokta) går det bra d.v.s. om de inte är så framträdande. Bönor syns ju mer.
Gärna rätter där ägg ingår för det gillar familjen i de flesta former. Jag brukar göra en pastarätt där jag steker lök, champinjoner och vitlök och har det på pasta och så stekt ägg till.
Har ni några bra idéer?
-Helst inga eller lite bönor/linser annars äter nog inte dottern det.
-Ägg och mjölk går alldeles utmärkt. Gärna ägg!!
-Om rätten innehåller lite sardeller eller annat icke-vegetariskt i små mängder för smakens skull så går det bra. Men inget bacon.
-Helst inga köttsubstitut a la quorn och liknande. Men tofu går bra, det kan vara gott ibland.
-Gärna pasta eller ris
Tacksam för alla idéer!
Jag skulle vilja äta mindre kött (främst vill jag minska på det röda köttet och öka mängden vegetariskt och fisk) och för att göra det måste jag få med mig familjen. De är inte kräsna egentligen men dottern gillar inte bönor och linser tyvärr. Om linserna är en liten del i en sås/gryta (och röda sönderkokta) går det bra d.v.s. om de inte är så framträdande. Bönor syns ju mer.
Gärna rätter där ägg ingår för det gillar familjen i de flesta former. Jag brukar göra en pastarätt där jag steker lök, champinjoner och vitlök och har det på pasta och så stekt ägg till.
Har ni några bra idéer?
-Helst inga eller lite bönor/linser annars äter nog inte dottern det.
-Ägg och mjölk går alldeles utmärkt. Gärna ägg!!
-Om rätten innehåller lite sardeller eller annat icke-vegetariskt i små mängder för smakens skull så går det bra. Men inget bacon.
-Helst inga köttsubstitut a la quorn och liknande. Men tofu går bra, det kan vara gott ibland.
-Gärna pasta eller ris
Tacksam för alla idéer!
Jag skulle vilja äta mindre kött (främst vill jag minska på det röda köttet och öka mängden vegetariskt och fisk) och för att göra det måste jag få med mig familjen. De är inte kräsna egentligen men dottern gillar inte bönor och linser tyvärr. Om linserna är en liten del i en sås/gryta (och röda sönderkokta) går det bra d.v.s. om de inte är så framträdande. Bönor syns ju mer.
Gärna rätter där ägg ingår för det gillar familjen i de flesta former. Jag brukar göra en pastarätt där jag steker lök, champinjoner och vitlök och har det på pasta och så stekt ägg till.
Har ni några bra idéer?
-Helst inga eller lite bönor/linser annars äter nog inte dottern det.
-Ägg och mjölk går alldeles utmärkt. Gärna ägg!!
-Om rätten innehåller lite sardeller eller annat icke-vegetariskt i små mängder för smakens skull så går det bra. Men inget bacon.
-Helst inga köttsubstitut a la quorn och liknande. Men tofu går bra, det kan vara gott ibland.
-Gärna pasta eller ris
Tacksam för alla idéer!
Jag är i samma sits som du. Har lagat lite olika vego-rätter tidigare och oftast fått kommentaren "gott, men det hade varit godare medbacon till". Här är ett par grejer som ändå gått hem.
Enkelt och snabbt- pestopasta m halloumi. Koka pasta, blanda med pesto, soltorkade tomater och ev parmesan. Stek halloumin småbitar i olja och servera till.
Linssoppa med tomat, googla linssoppa så hittar du flera varianter.
Jag köpte även två kokböcker med vego-recept. Har inte hunnit prova mer än två, pasta rosso med champinjoner och broccolipesto. Båda recepten finns på Google.
De här är också jättegoda. Vi har ätit annat till, så salladen har jag faktiskt inte provat. Men biffarna är väldigt bra. Jag ökar på örtkryddor.En av hennes favoriträtter är pasta med pesto. Halloumi till det och man har ju en jättegod middag! Tack för tipset!
Broccolipesto låter super! Hon gillar broccoli :-)
Förslagsvis med produkter från andra märken/producenter.Prova mungbönor, de är inte så "böniga" av sig. (och dessutom snabbkokta)
Gillar smaken på den här tomatröran. Kan utvidgas med mer av såsen och fler grönsaker, t.ex. rivna morötter, om man vill få bönorna mindre dominanta. http://www.saltakvarn.se/recept/mungbonor-och-ris/
Det lämnar jag helt till TS att avgöra vilken mat hon vill köpa. Tänker att det inte måste vara just Arlas grädde eller Icas pasta i de recept som länkats tidigare heller...Förslagsvis med produkter från andra märken/producenter.
Jag har en rätt jag alltid brukar rekommendera. Det var från början en kycklinggryta, men när en av mina vänner blev vegan tog jag helt sonika bara ut kycklingen och det funkar jättebra! Dessutom tar det typ 10 minuter att laga mat, vilket jag uppskattar när man är trött och kanske lite stressad.Tacksam för alla idéer!
En av hennes favoriträtter är pasta med pesto. Halloumi till det och man har ju en jättegod middag! Tack för tipset!
Broccolipesto låter super! Hon gillar broccoli :-)
http://www.ica.se/recept/lyxig-saffranspasta-718559/
http://www.arla.se/recept/cannelloni-med-chili/
Dessa två är mina favoritrecept. Båda tar en stund att laga, men det är mödan värt! Saffranspastan går utmärkt att göra med vanliga mjölkprodukter istället för substituten i receptet.