Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, så tänker jag också. Men kokar man dem kan man ju inte kolla på det viset.Nä. De verkar hålla i en evighet. Jag kollar inte ens datummärkning på ägg. Och om du knäcker ett dåligt ägg lär du nog bli varse det på lukten, tänker jag.....![]()
Då lämnar jag bukeJag kan bryta ut!![]()
Ja, så tänker jag också. Men kokar man dem kan man ju inte kolla på det viset.
Eller så ska de flyta...För att slippa lukten kan man lägga dem i vatten, de ska inte flyta.![]()
Ja, något av det, vem fasen kommer ihåg vilket ...Eller så ska de flyta...![]()
De ska inte flyta.Ja, något av det, vem fasen kommer ihåg vilket ...
Går att använda även om de flyter iallafall i pannkaka. De kanske inte är så roliga att koka då vitan torkat ur. Är äggen rena funkar de till pannkaka ända tills gulan börjar fastna i hinnan vid luftbubblan. Är de smutsiga ska man se upp långt tidigareDe ska inte flyta.![]()
Du lär nog känna stanken när de är kokta också.......Ja, så tänker jag också. Men kokar man dem kan man ju inte kolla på det viset.
Ofta spricker de när man kokar demDu lär nog känna stanken när de är kokta också.......![]()
Jag pratade med mamma om den där laxen efter typ sju dagar. "Du har väl haft den i kylskåp? Vad är problemet?" Efter samtal med henne åt jag även (tillagad) kyckling som stått framme över natten. "Ät den bara. Vad tror du ska hända?". Inget hände. Men jag fattar ju att det inte nödvändigtvis behöver betyda att inget skulle hända andra som testadeRelaterar!
Men lax i tio dagar? Jag hade nog inte ens vågat i tre.
Konklusion: Mamma äger.Jag pratade med mamma om den där laxen efter typ sju dagar. "Du har väl haft den i kylskåp? Vad är problemet?" Efter samtal med henne åt jag även (tillagad) kyckling som stått framme över natten. "Ät den bara. Vad tror du ska hända?". Inget hände. Men jag fattar ju att det inte nödvändigtvis behöver betyda att inget skulle hända andra som testade![]()
Sämsta svaret hittills.
()
Ja, mammor verkar ha bra kollKonklusion: Mamma äger.![]()
Jämför med färska äggJa, något av det, vem fasen kommer ihåg vilket ...
Om man inte har nedsatt motståndskraft och befinner sig i sin egen hemvana bakteriemiljö, så kan man gå på alternativet mindre sannolikt. Så länge inte maten ger dig några tecken som talar emot det.Mina 14 HP i livsmedelssäkerhet har lett mig till följande konklusioner:
1. Man KAN dö av allt. Det är bara mer eller mindre sannolikt.
2. Ät inte bajs.![]()
Jag föreställer mig att i en långkokt köttfärssås har bakterierna (förutom eventuella sporbildare då) avdödats under koktiden, så det borde framför allt vara om bakterier på något sätt tillförs efter det att färsen kommit ner i mer bakterievänliga 50 - 60 grader som den långsamma nedkylningen borde bli ett stort problem
Mina 14 HP i livsmedelssäkerhet (...)
Okej, byt ut ett par timmar till över natten. Det har jag gjort ett flertal tillfällen. All mat jag lagar svalnar några timmar innan det åker in i kylen, då varm mat direkt i kylen höjer temperaturen i kylen, så den får arbeta hårdare i onödan.Fast det är skillnad på att rekommendera någon att äta mat som är hanterad på det viset och på att i det tysta göra samma sak. Det är en milsvid skillnad mellan att äta mat som har fått svalna över natten i rumstemperatur - även i hemmet - och en matlåda som har stått framme några timmar (för att inte tala om mjölk som gick ut i förrgår). Det första kan faktiskt ta livet av en person (även i hemmet) men de två senare exemplen är väldigt harmlösa.
Det översta svarade jag på ovan.Fast nu ger du ju exempel som inte alls känns särskilt konstiga? Några timmar i rumstemperatur jämfört med en hel natt, är väl två helt skilda saker?
Mjölk som gick ut i förrgår är väl inget märkligt? Oöppnad mjölk med ett sådant bäst-före-datum borde man inte ens behöva lukta på, förutsatt att den stått i kyl hela tiden. Om det är ett öppnat paket hade jag luktat och sedan använt om den hade luktat okej.