Typ ständig tillgång på godis och andra sötsaker på jobbet, är något som jag börjar tycka borde betraktas som ett arbetsmiljöproblem. Det bidrar ju till övervikt och gör därmed arbetsplatsen till en obesogen miljö.fast imorse kunde jag inte hålla mig.
Det berodde inte så mycket på sötsug som på provokation och skämt.
Min chef åtgärdar sitt sötsug genom att köpa stora mängder lösviktsgodis och hälla upp i skålar som placeras i fikarummet.
En i gruppen sätter en sked i skålen så att man inte ska fingra på godisarna.
En annan i gruppen gjorde en gest av att äta soppa med sked.
Jag sade att "jaha, det är så här du menar att man ska använda skeden!", tog matskeden och plockade upp en godis och stoppade allt i munnen.
Ja, vi hade roligt.
På en rätt låg nivå.
Och jag kan leva med att ha stoppat i mig en "dals gräddkola" alldeles i onödan - utan att ens vara sugen på den.
Jag har inget att invända mot att tex högtider firas med tårta, men just ständig tillgång på sötsaker gör mig skeptisk och fundersam. På mitt jobb finns inte det problemet, men det verkar vara ganska vanligt ändå.