Jag tänkte på något av det du skrev att du kunde tillaga i storkok, ugnsbakad falukorv, lasagne tillexempel.Vad innebär riktigt middag för dig? Jag får en känsla att vi tänker olika här.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag tänkte på något av det du skrev att du kunde tillaga i storkok, ugnsbakad falukorv, lasagne tillexempel.Vad innebär riktigt middag för dig? Jag får en känsla att vi tänker olika här.
Då kan du också göra pannkaksrulle med köttfärsröra. Mycket mättande och gott. Går att äta både varm eller kall.I och för sig har jag gjort ungspannkaka istället och ibland fläskpannkaka, funkar bra att äta kallt också.
Det är 3 "dubbel mackor" på en dag, ibland 4 och sen färdigrätt när jag kommer hem. I nuläget ligger de endast i en plastpåse, som knappt tar någon plats alls.Fast vad har du maten/mackorna i nu? Kylväskan behöver ju inte vara större än matlåda+ kylklamp så det går kanske att lägga den i en av väskorna du har med dig. Kylklampar kostar typ 10-20 spänn och brukar finnas i matbutiken såhär års.
Jag tror i detta läge kanske att du ska tänka bort ”nyttigt” och hellre tänka tillräckligt mycket. Du målar in dig i ett hörn med alla dessa ”inte så nyttigt”. Du behöver hitta lite glädje i maten och få ork att klara din arbetsdag och kanske till och med orka laga mat ibland. Hade jag käkat tre mackor på en dag hade jag inte orkat någonting när jag kommit hem från jobbet. Jag hade troligen inte ens klarat att jobba särskilt bra de sista timmarna.
Hmmm, det där såg spännande ut. Aldrig tänkt på att man kan blanda köttfärs med pannkaka.Då kan du också göra pannkaksrulle med köttfärsröra. Mycket mättande och gott. Går att äta både varm eller kall.
https://www.kokaihop.se/recept/pannkaksrulle-med-kottfars
Ah, du menade så. I och för sig vill jag ha lite fler olika rätter att variera mellan så det inte blir för ofta jag äter samma.Jag tänkte på något av det du skrev att du kunde tillaga i storkok, ugnsbakad falukorv, lasagne tillexempel.
Går att blanda lite vadsomm i smeten. Riven morot är helt okej.Hmmm, det där såg spännande ut. Aldrig tänkt på att man kan blanda köttfärs med pannkaka.
Något jag älskar är att lägga köttfärs i tortillabröd. På med ost och eventuellt tomat/grönsaker. Rulla ihop. Sen in i ugn. Smaskens.Hmmm, det där såg spännande ut. Aldrig tänkt på att man kan blanda köttfärs med pannkaka.
Självklart, men du måste ju börja någonstans Eftersom du verkar ganska ointresserad av matlagning känns det inte som att det är fler recept du egentligen efterfrågar, utan hur du ska få till strukturen?Ah, du menade så. I och för sig vill jag ha lite fler olika rätter att variera mellan så det inte blir för ofta jag äter samma.
Typ som tacos eller är köttfärsen rå? Låter onekligen intressant.Något jag älskar är att lägga köttfärs i tortillabröd. På med ost och eventuellt tomat/grönsaker. Rulla ihop. Sen in i ugn. Smaskens.
Det blir som en variant av tacos.Typ som tacos eller är köttfärsen rå? Låter onekligen intressant.
Strukturen är väl början, sen är jag väl egentligen inte ointresserad av matlagning, kollar rätt ofta på olika matlagningsvideos på t ex youtube. Vid ett tillfälle blev ja så sugen på att prova själv och det blev rätt bra, men nästa gång jag provade att göra samma grej blev det inte alls bra, vet inte vad jag gjorde fel trodde jag gjorde likadant men något blev fel.Självklart, men du måste ju börja någonstans Eftersom du verkar ganska ointresserad av matlagning känns det inte som att det är fler recept du egentligen efterfrågar, utan hur du ska få till strukturen?
Men då så, börja med strukturen och fundera ut recept du vill testa att laga.Strukturen är väl början, sen är jag väl egentligen inte ointresserad av matlagning, kollar rätt ofta på olika matlagningsvideos på t ex youtube. Vid ett tillfälle blev ja så sugen på att prova själv och det blev rätt bra, men nästa gång jag provade att göra samma grej blev det inte alls bra, vet inte vad jag gjorde fel trodde jag gjorde likadant men något blev fel.
Ibland funderat på om det finns någon typ av matlagningskurs i närheten av där jag bor, skulle vilja lära mig när stekpannan har rätt temperatur t ex, men det ligger längre fram i tiden. Tycker egentligen att det är kul, det är väl bara den där lilla skavande detaljen att göra det till sig själv som gör att det inte är lika kul.
Ska göra det, imorgon blir det stopshoppning inför kommande vecka, kanske till och med får ta en kundvagn, sen får vi se hur mycket som finns kvar när alla handlat till midsommar osv.Men då så, börja med strukturen och fundera ut recept du vill testa att laga.
Jag vet inte om du missförstått mig nu eller om vi har olika syn på mackor, när jag skriver dubbelmackor är det två mackor på varandra, dvs 6 mackor på en dag, vissa dagar 8. Äter jag en macka av rågkusarna är det en halva av dom, men jag äter 6 halvor under en jobbdag.Alltså 3 mackor på en dag är lite. jag Äter liksom 2 till frukost. Sen lagad mat till lunch. Ofta tar jag en macka till det. Sen äter jag ofta banan eller macka eller bakverk (skyller på mitt jobb ) till eftermiddagsmellis och därefter lagad mat till middag. Ibland kvällsmacka på det. Jag tycker jag äter för lite/för sällan oftast. Så jag förstår att du inte har någon ork när du kommer hem.
För mig en sån över- och undersida en macka. Så vi skriver olika, men menar samma.Jag vet inte om du missförstått mig nu eller om vi har olika syn på mackor, när jag skriver dubbelmackor är det två mackor på varandra, dvs 6 mackor på en dag, vissa dagar 8. Äter jag en macka av rågkusarna är det en halva av dom, men jag äter 6 halvor under en jobbdag.
Finns en kokbok för ungkarlar som jag tror kom ut på 90-talet eller så, eller om den är äldre ändå. Mins inte vad den kan heta eller vem som skrivit bara hörde på radion att de pratade om den. Där skulle just det med korv, termos och pulvermos vara med. Samt dv de tilllagade i kaffebryggaren mm. Micro överallt var inte på modet än!Jag har inte läst hela tråden så förlåt för ev. repris.
Korv i termos med hett vatten och sen göra pulvermos av vattnet?
Matigare macka: långtradarmacka, stekt ägg och köttfärsbiff eller kanske stekt korv?
Jag hade nog köpt en vattenkokare som funkar i bilen, löser en del ganska enkelt och för liten kostnad för att testa och se om det är något som är rätt för dig.