De låter ju helvidriga, skönt att du slipper de flesta.Det är klart det är okej att prata om mat i min närvaro! Men att ständigt hacka på just mig och allt jag gör, är faktiskt inte okej. Men som sagt - detta har inte skett efter pandemin i en kombination av att nästan ingen går ner i matsalen längre och att de flesta plågoandarna har slutat eller i alla fall är i en annan grupp nu.
Men jag tar absolut inte illa upp om några av mina kollegor pratar om mat, i stil med ”igår åt vi” eller ”det där ser gott ut, vad är det?” Men inte ”du kan inte bli mätt på det där, varför äter du det, det är äckligt, vet du hur mycket inälvor/annat vidrigt det där du precis åt innehåller” och så vidare i all oändlighet. Men det är inga personer som finns kvar eller som jag behöver ha kontakt med. Men det finns gränslösa personer i samhället som aldrig kan knipa igen sin taskiga trut utan måste kommentera allt andra gör. En av de värsta personerna blev arg på mig en gång för att jag hade jeans på mig, det säger väl lite om toleransnivån på att inte vara exakt som den personen? Alla andra hade också jeans, men just jag blev anklagad.
Jag har inte hört en enda taskig kommentar om maten på min arbetsplats, men väl småprat om den.