Pilot
Trådstartare
*kränkt*Har inget behov av sås till maten. Sås är lite... barnmat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
*kränkt*Har inget behov av sås till maten. Sås är lite... barnmat.
Jag är sugen på en riktig mäktig mögelostsås.
Tänk till inbakat svampknytte.
Ja äter jag min lasagne samma dag rinner det om den. Måste nog fixa i helgen. Därför gör jag den dag 1 och ställer in crock potten i kylen över natten.Vad har du ätit för lasagne som är blöt?! o.O
Den dag smör grädde och cf inte finns i min kyl den dagen är det nog dags att lämna in..Jag tycker sås är viktigare än att bli utan, så jag sällar mig till kören som helt klart ser poängen med att ha pulversåser. En del vackra dagar står man där utan rätt råvaror till såsen och med lite enkel pulvermagi och eget brunnsvatten så har man en sås som förgyller rätten.
Sa tänker jag ocksa.Den är ju liksom full av sås redan. Både köttfärs och bechamel, det är absolut blöt/färdigkladdig mat för mig.
Precis! Fast jag gillar inte bechamel så om jag gör lasagne hoppar jag den. Tar mer ost istället. Tillräckligt såsig blir den ändå!Sa tänker jag ocksa.
Det är ju som spagetti och köttfärssas, där behöver jag ingen mer sas och lasagne har ju även bechamel, alltsa ännu mer sas än spagettiköttfärssas.
Jag har svårt för vissa konsistenser och ibland såser. Olika typer av vit sås till pasta har jag svårt för ibland till exempel, men stuvade makaroner går visst bra.Under mina första tjugo år i livet undvek jag blöt och/eller blandad mat. Det innefattade bland annat sås, gryta, gratäng, soppa. Vissa undantag fanns, till exempel hollandaisesås till fisk. Jag älskade, och älskar fortfarande, kokt potatis bara som den är utan något till.
Numera äter jag det mesta och kan till och med uppskatta sås. Min man gör exempelvis en fantastisk pepparsås som är god till kött.
Dressing till sallad är fortfarande ett stort nej. Det blir bara blött och kallt.
Färdig ostsås på tetra i kyldisken är en fin vän i sådana lägen, för oss pro-såsiga styrkor iaf.Precis! Fast jag gillar inte bechamel så om jag gör lasagne hoppar jag den. Tar mer ost istället. Tillräckligt såsig blir den ändå!
Inte ostsås, bara ost!Färdig ostsås på tetra i kyldisken är en fin vän i sådana lägen, för oss pro-såsiga styrkor iaf.
Köper en tillräckligt med osttetra kan det bli både sås i och till lasagnen.
Tagit del, ej förstått.Inte ostsås, bara ost!
Även om man kryddar den och har den på mat? Eller även utan att krydda den då om man har den på mat. Tråden, hjälp mig! Visst är yoghurt på mat att betrakta som sås??
Jag vill allså inte ha ostsås i min lasagne, bara ost. ostsås blir för nära bechamel för mig.Tagit del, ej förstått.
Förstår fortfarande inte.Jag vill allså inte ha ostsås i min lasagne, bara ost. ostsås blir för nära bechamel för mig.
Jag menade mest att tack för tipset, men det funkar inte för mig.Förstår fortfarande inte.
Jag ser ingen anledning att säga emot. Även om jag tycker att en klick yoghurt ibland kan få räknas som latmask-sås i de fall man egentligen skulle rört i lite peppar men inte orkade.Tar du en klick yoghurt från burken och lägger på din tallrik, så har du en klick yoghurt på tallriken.
Tar du en klick yoghurt och lägger i en skål, drar ett varv med pepparkvarnen och rör runt, så har du en yoghurtsås.
Universiell lag.
Erkänn du vill bara provocera oss, egentlingen älskar du ostsås precis som resten av 100% av jordens befolkning.Jag menade mest att tack för tipset, men det funkar inte för mig.
Fortfarande svårt att greppa, ärligt talat. I en tråd om... SÅS!men det funkar inte för mig.