Sås to be, or not to be?

Är sås livet?


  • Antal omröstningsdeltagare
    210
  • Omröstning stängd .
Tipsar om Oatlys Imat. Det står att den är kylvara men det fungerar utmärkt att ha den i skafferiet. Finns även i 3dl-förpackningar. Några såna som backup så vet man att man kan göra sås när man behöver.
Alltså pulver går ju också bra så klart!! Men om man nu vill göra en sås som man inte har pulver för och inte har grädde hemma.
Angående smöret hänvisar jag till @Jeffery s tråd.
Bra tips, men pallar inte bismaken av havre (även om det nu var 3 år sedan jag provade sist - kanske finns det alternativ med mindre tydlig havre idag) . Men det finns andra alternativ, är lite tveksam bara inför dem också.

https://www.dabas.com/productsheet/07392672003537
 
Tipsar om Oatlys Imat. Det står att den är kylvara men det fungerar utmärkt att ha den i skafferiet. Finns även i 3dl-förpackningar. Några såna som backup så vet man att man kan göra sås när man behöver.
Ja det är lite lustigt det där, eftersom det packas i en förpackning som brukar användas just för produkter som inte behöver kylas.
 
Jag väljer mellanmjölkens väg. Jag äter gärna sås, till vissa rätter är det ett måste — till andra kan det kvitta.

En hemlagad aioli med massor (!) med vitlök till sommarens grillade skaldjur är nog bland det bästa!
 
På tal om sås! Jag har inte hittat världens bästa recept på egen aioli/vitlökssås. Åt en på restaurang igår som var TO DIE FOR, men har själv inte riktigt lyckats. Tips tack! :love:
 
På tal om sås! Jag har inte hittat världens bästa recept på egen aioli/vitlökssås. Åt en på restaurang igår som var TO DIE FOR, men har själv inte riktigt lyckats. Tips tack! :love:

Var den typ ”vit och lättflytande aioli a la Delikatessfabriken” (om du provat den) eller tjockare och gulare?
 
Var den typ ”vit och lättflytande aioli a la Delikatessfabriken” (om du provat den) eller tjockare och gulare?
Delikatessfabriken är helt okej som färdigsås. :) konsistensen är helt oviktig, det är smaken jag är ute efter! Jag vet att aioli och vitlökssås inte är samma sak men jag saknar det perfekta receptet på båda två!
 
Delikatessfabriken är helt okej som färdigsås. :) konsistensen är helt oviktig, det är smaken jag är ute efter! Jag vet att aioli och vitlökssås inte är samma sak men jag saknar det perfekta receptet på båda två!

Jag gillar också Delikatessfabrikens, även Jävligt Gott har en väldigt god vitlökssås :)

För en hemlagad aioli däremot använder jag en Tupperware vispmojäng (mycket huslig, bra förklarat). Blandar först 6 klyftor pressad vitlök och tre äggulor. Droppar i ca 1,5 dl rapsolja under långsam vispning. Smaksätter med lite citron eller lime, salt och vitpeppar. Saffran är också gott!

Säkert inte det ultimata aiolireceptet, men jag gillar’t och det brukar gå fett hem hos alla middagsgäster.
 
Jag gillar också Delikatessfabrikens, även Jävligt Gott har en väldigt god vitlökssås :)

För en hemlagad aioli däremot använder jag en Tupperware vispmojäng (mycket huslig, bra förklarat). Blandar först 6 klyftor pressad vitlök och tre äggulor. Droppar i ca 1,5 dl rapsolja under långsam vispning. Smaksätter med lite citron eller lime, salt och vitpeppar. Saffran är också gott!

Säkert inte det ultimata aiolireceptet, men jag gillar’t och det brukar gå fett hem hos alla middagsgäster.

Jag gillar fransk senap i och tycker om det här receptet https://www.ica.se/recept/snabb-aioli-724178/
Tack för tipsen, jag får testa båda!
 
På tal om sås! Jag har inte hittat världens bästa recept på egen aioli/vitlökssås. Åt en på restaurang igår som var TO DIE FOR, men har själv inte riktigt lyckats. Tips tack! :love:
ett tips är att pressa i färsk vitlök. Och rosta färsk pressad vitlök i kastrull och ha i den också. Så får du hela spektrat av vitlökssmaker.
 
20230127_192102.webp


Smördegsknytte med lammfilé, svamp, ädelost och ädelostsås.
 

Liknande trådar

  • Artikel Artikel
Dagbok Det är nu 3½ år sedan jag fick besked om att jag är överkänslig mot komjölk, de 4 vanliga sädesslagen (vete, havre, korn, råg) samt...
Svar
0
· Visningar
365
Senast: cassiopeja
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Att jag suger på att komma igång med matlagning är känt sedan länge, men det hindrar mig ändå inte från att vilja utforska nya recept...
2
Svar
22
· Visningar
2 305
Senast: Exile
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Är i någon slags fas. Det är egentligen bra och absolut livsnödvändigt men också ibland superjobbigt. Drabbas av insikter som verkligen...
Svar
0
· Visningar
322
Senast: miumiu
·
  • Artikel Artikel
Dagbok Ok varning för långt och veligt inlägg här nu, men behöver få skriva av mig känner jag. Kanske att när jag ser saker och ting på pränt...
Svar
14
· Visningar
1 211
Senast: Görel
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp