− När det gäller fruktjuice, fruktjuice från koncentrat och koncentrerad fruktjuice, utom päronjuice och druvjuice, får sockerarter tillföras i följande mängder:
− högst 15 g, uttryckt som torrsubstans, per liter juice för att reglera den sura smaken, och
− högst 150 g, uttryckt som torrsubstans, per liter juice för att söta
produkten,
förutsatt att den totala mängden av sockerarter som tillförs, både för att reglera den sura smaken och för att söta produkten, inte överstiger 150 g per liter.
− När det gäller fruktjuice, fruktjuice från koncentrat, koncentrerad
fruktjuice och fruktnektar får citronjuice och/eller koncentrerad
citronjuice upp till 3 g per liter juice, uttryckt som vattenfri citronsyra, tillföras för att reglera den sura smaken.
− Sockerarter, citronjuice, i koncentrerad form eller ej, eller surhetsreglerande medel får inte tillföras till samma fruktjuice.