Tillhör också skaran som tycker att dukning tillhör måltiden. Haft flera ärvda serviser, som Svenska slott, Flytande blå, Meissen och någon med syrener på. Arvegods och i massor med delar. Men har inte plats längre, otroligt trist. Så kör endast en och samma nu...
Jag förstår att det är olika såklart men blev ändå förvånad för några år sedan. Vi var ett gäng kollegor som övernattade i stuga och skulle äta frukost. De kollegor som ansvarade för frukost dukade inte fram assietter/något lägga smörgås på eller servetter. Jag väntade tills allt skulle vara framdukat men insåg efter ett tag att smörgås skulle läggas direkt på bordet. Och hushållsrullen ställdes på bordet som servett.
Aldrig gjort så...
Har lagger manga smorgasen, kakan, frukten, vad det nu ar, pa en serviett, eller helt enkelt pa en ruta hushalls papper. Eller sa har man alltid, alltid, assietter till allt, men inte nodvandigtvis duk eller "place mats" och allt porslin och bestick ar direkt pa bordet. Det kan vara mycket forvillande hos andra an Svenskar.