Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Eller huuur!Ja, Jag HATAR gafflar med långa tänder! Visst, det ser snyggt och elegant ut men inte på bekostnad av att jag är rädd att spetsa mig varje gång jag ska äta eller att maten inte ligger kvar på gaffeln... J
Men är de inte i nysilver går det bra att slipa dem ordentligt, talar av erfarenhet.Jag älskar Hackman Savonia som inte är så dyra (men en får köpa från Finland).
Annars Svensk Spets, ett klassiskt bestick. Nackdel dock att knivarna inte har tänder.
Men är de inte i nysilver går det bra att slipa dem ordentligt, talar av erfarenhet.
Hackman Savonia var riktigt fina! Och typ en tredjedel så dyra som de andra jag spanat inJag älskar Hackman Savonia som inte är så dyra (men en får köpa från Finland).
Annars Svensk Spets, ett klassiskt bestick. Nackdel dock att knivarna inte har tänder.
Hackman Savonia var riktigt fina! Och typ en tredjedel så dyra som de andra jag spanat in
Har aldrig tänkt på besticken faktiskt förens när jag läser om det här i tråden.
Har silverbestick i en skänk här hemma. De är som du beskriver dynggrepar. Kommer aldrig använda dem av den anledningen. Jag vill ha nätta bestick.
Samma här, alltid dessertskeden!. Jag tycker tom att matskeden är lite för stor så jag använder dessertskeden till frukostfilen!
Ooh, det där med smörgås direkt på bordet har jag väldigt svårt för. För mig är det självklart med assiett.Tillhör också skaran som tycker att dukning tillhör måltiden. Haft flera ärvda serviser, som Svenska slott, Flytande blå, Meissen och någon med syrener på. Arvegods och i massor med delar. Men har inte plats längre, otroligt trist. Så kör endast en och samma nu...
Jag förstår att det är olika såklart men blev ändå förvånad för några år sedan. Vi var ett gäng kollegor som övernattade i stuga och skulle äta frukost. De kollegor som ansvarade för frukost dukade inte fram assietter/något lägga smörgås på eller servetter. Jag väntade tills allt skulle vara framdukat men insåg efter ett tag att smörgås skulle läggas direkt på bordet. Och hushållsrullen ställdes på bordet som servett.
Aldrig gjort så...
Ooh, det där med smörgås direkt på bordet har jag väldigt svårt för. För mig är det självklart med assiett.
Tillhör också skaran som tycker att dukning tillhör måltiden. Haft flera ärvda serviser, som Svenska slott, Flytande blå, Meissen och någon med syrener på. Arvegods och i massor med delar. Men har inte plats längre, otroligt trist. Så kör endast en och samma nu...
Jag förstår att det är olika såklart men blev ändå förvånad för några år sedan. Vi var ett gäng kollegor som övernattade i stuga och skulle äta frukost. De kollegor som ansvarade för frukost dukade inte fram assietter/något lägga smörgås på eller servetter. Jag väntade tills allt skulle vara framdukat men insåg efter ett tag att smörgås skulle läggas direkt på bordet. Och hushållsrullen ställdes på bordet som servett.
Aldrig gjort så...
Ooh, det där med smörgås direkt på bordet har jag väldigt svårt för. För mig är det självklart med assiett.
Ja, jag behöver verkligen inte någon fancy dukning när jag är i en primitivare fritidsbostad men absolut en assiett för smörgåsen. Mat ska inte ligga direkt på bordet.
Jag har inget "fin" kopplat till tallrikar, glas eller bestick - jag har en sorts glas, en sorts bestick och en hög tallrikar. Mormor etc har frågat om jag inte vill ha någon gammal servis, men jag är inte typen av person som har saker som bara används ibland och jag har inte plats i huset för mer än en servis.
Däremot är kanske min hög tallrikar, som jag använder till alla behov, lite mer unik än hos många - det är inte två tallrikar som är samma utan alla (kanske med 1-2 undantag) är unika. Jag går på loppis och köper enstaka tallrikar om jag hittar någon som jag tycker är trevlig, ofta med blommor på eller så (vilket gjorde att jag fått problem vintertid när jag inte tycker de känns passande - jag behöver hitta lite fler vintriga tallrikar ). Tyvärr är det så att många av dem inte verkar gilla att diskas i diskmaskinen, och de som används mest har börjat tappa i färg. Nu försöker jag kolla mer efter lite nyare tallrikar som jag tycker om, med förhoppningen att de ska vara mer passande för diskmaskinen.
Ett exempel på en tallrik (stor djup tallrik), många är i liknande stil med små blommor. Det här är en som tydligt tappat färg - när jag köpte den var det blå blommor i mitten i samma nyans som de blå blommorna i ytterkanten)
Visa bifogad fil 94148