Jag är sambo sedan snart 2 år och det är lättare och billigare att hålla nere matkostnaderna om man bara har sig själv att se till. Många gånger som tex nu sommartid skulle jag lätt kunna skippa middag då jag ändå knappt får i mig något i värmen, någon macka eller yoghurt skulle räcka. Men nu är middagen något som skall räcka till lunchlåda åt sambon dagen efter också, så det är ett måste med matlagning varje dag
Vad gäller planering så går det i perioder med hur jag gör. Ibland handlar jag dagligen och köper då vad vi ska ha till middag. Detta är dock ett uruselt sätt om man tänker på ekonomin. Oftast handlar man mer saker utöver middagen som man skulle klarat sig utan annars och dessutom har jag katastrofalt blodsocker som slår bakut vid minsta hunger och då kan inte jag tänka klart alls Men jag försöker handla för 3-4 dagars mat och det är förbaskat skönt att ha allt redo så man slipper fundera på vad man ska äta, men också inte behöver ränna i affären. Hurvida jag handlar billigt beror på vad för varor det gäller. Vissa saker smakar dylikt oavsett märke medan jag på vissa saker lägger mer pengar på för att det just i den billiga varianten inte är bra alls.
Sen kan jag erkänna att jag avskyr husmanskost så maträtterna tenderar ju bli lite dyrare. Försöker dock ändra den rutinen lite då det som sagt blir billigare i längden. Sen händer det att jag kanske köper på mig kött för att det är extrapris, tex kycklingfilé brukar ofta vara nedsatta här och då kan jag bunkra upp med det i frysen
Vad gäller planering så går det i perioder med hur jag gör. Ibland handlar jag dagligen och köper då vad vi ska ha till middag. Detta är dock ett uruselt sätt om man tänker på ekonomin. Oftast handlar man mer saker utöver middagen som man skulle klarat sig utan annars och dessutom har jag katastrofalt blodsocker som slår bakut vid minsta hunger och då kan inte jag tänka klart alls Men jag försöker handla för 3-4 dagars mat och det är förbaskat skönt att ha allt redo så man slipper fundera på vad man ska äta, men också inte behöver ränna i affären. Hurvida jag handlar billigt beror på vad för varor det gäller. Vissa saker smakar dylikt oavsett märke medan jag på vissa saker lägger mer pengar på för att det just i den billiga varianten inte är bra alls.
Sen kan jag erkänna att jag avskyr husmanskost så maträtterna tenderar ju bli lite dyrare. Försöker dock ändra den rutinen lite då det som sagt blir billigare i längden. Sen händer det att jag kanske köper på mig kött för att det är extrapris, tex kycklingfilé brukar ofta vara nedsatta här och då kan jag bunkra upp med det i frysen