Idag kan man tydligt säga att mättat fett inte är farligt och att det inte bidrar till höga värden av det farliga s k LDL-kolesterolet, framhåller professor Fredrik Nyström vid Linköpings Hälsouniversitet i Smålandspostens utmärkta artikelserie om kost och hälsa som publicerats i dagarna. Fredrik Nyström är även expert i SBU:s utredning "Mat vid fetma" som kommer i sommar - och där kan man alltså vänta sig att det vänds upp och ner på en och annan gammal "sanning".
I samma artikelserie konstaterar forskaren och specialisten i allmänmedicin Sara Holmberg att "vårdens kostråd till diabetiker och överviktiga har gjort mer skada än nytta, det rör sig om stora misslyckanden. Dock har sjukvården handlat i god tro och ofta inte vetat bättre." Fler och fler studier visar att en kost med lite fett och mycket kolhydrater ÖKAR risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Artikelserien innehåller också artiklar om diabetiker som äter sig friska och mycket annat intressant! För den som vill läsa själv finns artiklarna från 2:a maj HÄR.
Härligt att paradigmskiftet fortgår - förhoppningsvis får många, många fler äta sig till god hälsa i framtiden!!!
I samma artikelserie konstaterar forskaren och specialisten i allmänmedicin Sara Holmberg att "vårdens kostråd till diabetiker och överviktiga har gjort mer skada än nytta, det rör sig om stora misslyckanden. Dock har sjukvården handlat i god tro och ofta inte vetat bättre." Fler och fler studier visar att en kost med lite fett och mycket kolhydrater ÖKAR risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Artikelserien innehåller också artiklar om diabetiker som äter sig friska och mycket annat intressant! För den som vill läsa själv finns artiklarna från 2:a maj HÄR.
Härligt att paradigmskiftet fortgår - förhoppningsvis får många, många fler äta sig till god hälsa i framtiden!!!