Det här är kanske lite väl internt men just nu STÖR JAG MIG SOM FAN på att en reviewer av en vetenskaplig artikel jag varit med och skrivit (fotnot: reviewers ska agera experter och om jag som författare inte bemöter deras kommentarer blir min artikel inte publicerad) kritiserar en grej jag skrivit som hen UPPENBART inte förstår. För att inte gå in på allt för tekniska detaljer översätter jag problemet till att handla om sockerkaka. Jag har skrivit ungefär:
"I tidigare forskning har sockerkakan bakats med 100 gram smör. Men, OM man bara har 50 gram smör kvar i kylskåpet så KAN man ersätta resterande 50 gram med margarin. Det blir inte exakt samma smak på sockerkakan, men fördelen med att använda margarin istället är att sockerkakan blir klar mycket snabbare än om man måste springa iväg till affären och köpa mer smör."
Reviewerns kommentar:
"Om man nu kan baka sockerkakan med smör, varför skriver du då att man ska använda margarin? VAVAVA???"
MEN DET HAR JAG JU SKRIVIT KLART OCH TYDLIGT I ARTIKELN, du får väl sätta på dig läsglasögonen innan du kommer med kritik, jäkla GUBB-/GUMSTRUTT!!! Och till skillnad från när folk är urbota korkade i vanliga fall så måste jag alltså bemöta denna kommentar sakligt för att få bli publicerad, när det jag egentligen vill är att översätta det här inlägget till engelska och använda som svar. AAAAH, det stör mig orimligt mycket att man inom akademien måste vara så... akademisk.