Jag var inte medlem i Kommunal utan i en del av det som i dag är Unionen.Kommunal är så djävla dåliga att det är pinsamt att de tar medlemsavgift för sina tjänster.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag var inte medlem i Kommunal utan i en del av det som i dag är Unionen.Kommunal är så djävla dåliga att det är pinsamt att de tar medlemsavgift för sina tjänster.
Det är kommunal som idag är unionen, tjänstemännens fack är Vision.Jag var inte medlem i Kommunal utan i en del av det som i dag är Unionen.
Det är kommunal som idag är unionen, tjänstemännens fack är Vision.
Mhm men visst har kommunal bytt namn, har för mig att de heter något annat på jobbet...Nej, Kommunal är fortfarande Kommunal. Unionen är ett TCO-förbund för tjänstemän inom den privata sidan. Vision är ett förbund för tjänstemän inom kommun och landsting - även om det finns privata arbetsplatser också.
/Lizzie
Bra. Teflonmänniskor är de enda som önskas i dagens samhälle verkar det.Det är väl ungefär så vi har fått tillvaron att fungera hittills. Försöka lämna jobbet på jobbet och hen tränar och engagerar sig ideellt i föreningslivet i vår stad, men nu har det nått en punkt när det inte går längre. Jobbsituationen påverkar för mycket.
Min partner har inget direkt forum att ventilera detta i. Visst pratar hen med vänner men mitt syfte med att skriva här var att få input av människor som inte känner oss. Jag behöver nog helt enkelt skriva av mig också.
Hen uppför sig inte illa mot familjen men dåligt mående påverkar ju ändå i längden.
Facket kan inte göra något mer än att stödja personen. Jag har för första gången i mitt arbetsliv en dålig chef, hen behandlar mig orättvist och fryser ut mig, det är fruktansvärt obehagligt. Utan min fackliga representant hade jag inte stått ut, hen har varit med när saken tagits upp på ledningsnivå.
Facket kan sannolikt inte ändra på en vd. Och någon arbetsmiljödomstol finns inte, däremot en arbetsdomstol. Den prövar tvister som rör arbetsrätt, men detta är ju ingen tvist.Det här är ju definitivt ett tillfälle då facket bör hjälpa den anställde (har själv ganska svag tilltro till facket tyvärr).
Med en representant från facket kan hen kanske våga slå näven i bordet. (Blir hen uppsagd så går ju a-kassan in direkt). Annars är det väl Arbetsmiljödomstolen (?) man får gå vidare till.
Jag hade väldigt dålig relation till mina chefer på ett jobb. Eftersom facket inte var något att hänga i julgranen där så sade jag upp mig, startade eget och jobbade extra inom en helt annan bransch. Nu är jag tillbaka i min bransch på ett nytt jobb som jag trivs jättebra på.
Stötta din sambo och försök förmå hen att ta kontakt med facket till att börja med i alla fall. Bättre det än att bli sjuk!
Men tack!Jag gillar ovanstående för att jag delar uppfattningen, inte för att jag gillar innehållet.
Det är precis som vid andra arbetsmiljörisker. Om de är undermåliga eller inte efterföljs så kan man bli dömd till vite eller annat vid inspektion eller om vid olycksrapport om sådana görs.Det är jättebra, men enbart pappersprodukter. Som skrivs i första artikeln:
"Arbetsgivaren har enligt den nya föreskriften ansvar för att klargöra att kränkande särbehandling inte accepteras på arbetsplatsen, till exempel i en policy, och att det finns rutiner för hur kränkande särbehandling ska hanteras, till exempel hur och var de utsatta snabbt ska få hjälp."
Men sedan då?
Det är precis som vid andra arbetsmiljörisker. Om de är undermåliga eller inte efterföljs så kan man bli dömd till vite eller annat vid inspektion eller om vid olycksrapport om sådana görs.
http://www.dagensjuridik.se/2014/02...bbning-pa-jobbet-chefer-doms-arbetsmiljobrott
https://www.ka.se/svart-att-fa-ratt-som-mobbad
Men ja det är svårt, samtidigt så är det kanske dumt att inte anmäla eller rapportera in som "tillbud". Vi är dåliga på att rapportera in om tillbud i vår psykosociala arbetsmiljö, kanske för att vi inte blir utbildade i hur man ska göra. På den fysiska sidan så rapporteras ju varenda litet skärsår eller bula in i allafall hos oss och inom den närbelägna industrin.
Det kom en ny lagstiftning 2016 som stärkte upp detta, kanske är man ovan vid att hantera den nya lagstiftningen både på arbetsmiljöverket och på företagsnivå/fack.Jag skulle vilja säga att det INTE är som vid andra arbetsmiljörisker. Trots utredningar från fack och läkare som ger vid hand att psykosociala arbetsmiljön är grunden till ohälsa, görs absolut ingenting. Vilket aldrig tolererats om det varit en fysisk fara i motsvarande fall. Då hade det blivit arbetsstopp direkt.
Att komma till vite vid inspektion är så osannolikt att jag inte ens räknat med det, med hänvisning till att ovanstående inte ens lämnade en möjlighet att bli utköpt.
Det kom en ny lagstiftning 2016 som stärkte upp detta, kanske är man ovan vid att hantera den nya lagstiftningen både på arbetsmiljöverket och på företagsnivå/fack.
Fast vi har ju inte hunnit se några effekter av den lagstiftningen ännu, på vårt jobb så har iallfall cheferna fått lite nya arbetsuppgifter och arbetsmiljöronderna ser annorlunda ut pga av den nya lagstiftningen. Efter bara ett år lär ju inte lagen ännu hunnit prövas.Fast allt som är skrivet här är i relation till förändringen 2016. Inga nyheter där.
Fast vi har ju inte hunnit se några effekter av den lagstiftningen ännu, på vårt jobb så har iallfall cheferna fått lite nya arbetsuppgifter och arbetsmiljöronderna ser annorlunda ut pga av den nya lagstiftningen. Efter bara ett år lär ju inte lagen ännu hunnit prövas.
Jag förstår nog inte rikigt hur du menar. Mycket av det som tas upp här måste ju ha hänt innan den nya lagstiftningen och de nya reglerna...