Ursäkta men det var en enkel fråga utan värdering.Hur är din tolkning av det här inlägget?
Jag har aldrig sagt att en inte ska bidra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ursäkta men det var en enkel fråga utan värdering.Hur är din tolkning av det här inlägget?
Så tolkade jag inlägget.Ursäkta men det var en enkel fråga utan värdering.
Jag har aldrig sagt att en inte ska bidra.
Tja, om just den biten känns besvärande så är det nog rätt beslut att inte flytta ihop just nu.Himla löjligt att sambon ska stå för alla kostnader för partnern. Äckligt tycker jag. Det är ju inte min sambos fel att jag inte klarar att jobba för tillfället och då ska han punga ut x tusen i månaden
Därför kan inte jag och pojkvän flytta ihop ''på riktigt''![]()
Tja, om just den biten känns besvärande så är det nog rätt beslut att inte flytta ihop just nu.
Andra par gör andra bedömningar. I min värld förekommer sådana ekonomiska "uppoffringar" frekvent i normala förhållanden.
Lika mycket ursäkta, men det var en märklig enkel fråga utan värdering i den kontext den var ställd.Ursäkta men det var en enkel fråga utan värdering.
Jag har aldrig sagt att en inte ska bidra.
Njäää... Man behöver kanske ingen fast anställning. Men jag gillar verkligen att ha mitt eget projekt och kunna gå till det varje dag och förverkliga detJag har funderat mycket på det här med jobb den senaste tiden. Jag avslutade min fasta anställning till förmån för mina studier, då det var ohållbart att kombinera dessa. Sedan dess så har jag arbetat som timvikarie samtidigt som jag studerar. Och med detta upplever jag en helt annan känsla inför att jobba! Det blir mycket roligare, jag ser mer fram emot att arbeta och blir oftast glad när jag bokas. När jag hade min fasta anställning så kändes jobb mest som att jag harvade runt och det kändes mer som ett tvång än något roligt. Då har jag ändå haft fantastiska kollegor och mycket roligt på jobb, men jag känner mig alldeles för bunden. Jag vill vara fri och få bestämma själv när jag ska jobba.
Kruxet är: samhället är anpassat efter att man har en fast anställning. Alltså lån, hyreskontrakt osv. Samt att man aldrig vet hur mycket jobb man får.
Vad tycker ni? Är det dumt att välja att gå som timvikarie när man lätt kan få en fast anställning? Vilka nackdelar och fördelar ser ni med timanställning? Hade ni kunnat tänka er att göra något liknande? Har ni gjort något liknande? Vad tycker ni: måste man ens jobba?
Äldreboenden är fulla med personer som aldrig bidragit med skattepengar. Det är kvinnor som var hemmafruar. Var hemma med barnen och pysslade lite på gården. Menar du att dessa inte ska förvänta sig någon hjälp av samhället?Det är ok att inte bidra till samhället, om man inte förväntar sig något tillbaka av samma samhälle.
Jag har haft fast anställning i ca 20 år, men blev uppsagd i höstas pga förändringar på arbetsplatsen. Sen dess har jag varit timvikarie och för det mesta tycker jag det är väldigt roligt, stimulerande och spännande. Vissa veckor har jag mer än 40 h arbete, vissa veckor har jag mindre arbete så jag stämplar ett par dagar. Jag söker arbete hela tiden och vill väl egentligen ha en fast tjänst. Men samtidigt så är det väldigt roligt såhär. Jag har också funderat på om jag verkligen behöver en fast anställning, det funkar ju bra såhär. Men det är svårt med planeringen ibland. Jag hade planerat in hovslagaren en ledig dag, sen blev jag erbjuden en dags arbete och kunde inte tacka nej tyckte jag. Så imorgon ska pappa ta in hästarna, hoppas allt går braJag har funderat mycket på det här med jobb den senaste tiden. Jag avslutade min fasta anställning till förmån för mina studier, då det var ohållbart att kombinera dessa. Sedan dess så har jag arbetat som timvikarie samtidigt som jag studerar. Och med detta upplever jag en helt annan känsla inför att jobba! Det blir mycket roligare, jag ser mer fram emot att arbeta och blir oftast glad när jag bokas. När jag hade min fasta anställning så kändes jobb mest som att jag harvade runt och det kändes mer som ett tvång än något roligt. Då har jag ändå haft fantastiska kollegor och mycket roligt på jobb, men jag känner mig alldeles för bunden. Jag vill vara fri och få bestämma själv när jag ska jobba.
Kruxet är: samhället är anpassat efter att man har en fast anställning. Alltså lån, hyreskontrakt osv. Samt att man aldrig vet hur mycket jobb man får.
Vad tycker ni? Är det dumt att välja att gå som timvikarie när man lätt kan få en fast anställning? Vilka nackdelar och fördelar ser ni med timanställning? Hade ni kunnat tänka er att göra något liknande? Har ni gjort något liknande? Vad tycker ni: måste man ens jobba?
Pyssla liteÄldreboenden är fulla med personer som aldrig bidragit med skattepengar. Det är kvinnor som var hemmafruar. Var hemma med barnen och pysslade lite på gården. Menar du att dessa inte ska förvänta sig någon hjälp av samhället?
Fortfarande inget som genererade skattepengar.Pyssla lite. Jag tänker mig att en hemmafru på en gård förr (tänker min farmor, mormor) skötte hus och hem, 5 barn, alla måltider, tvätt, kanske ansvar för att djuren sköttes etc. Jag tror de hade häcken full
![]()
Men det var inte just det jag reagerade påFortfarande inget som genererade skattepengar.
undrar vilka bidrag du syftar på. Lever själv på en ynklig sjukpension.Jag lever inte på bidrag, så jag vet inte exakt vilka bidrag de som lever på bidrag lever på, det får du nog fråga dom istället.
Sen verkar många tro att man inte betalar skatt på sina bidrag. Jag har sjukbidrag men även jag betalar ju skattFast man får ju anta att de som får bidrag får det av en anledning, vad den än må vara. Sen finns det bidragsfuskare också, likväl som det finns personer som har jobb men jobbar svart vid sidan av.
Usch det låter inget vidare.En nackdel med att vara timvik är att du är lätt utbytbar. Händer något som ex. mobbing o våld mot dig så är det i vissa lägen lättare för chefen att byta ut dig (dvs inte boka dig något mer) än det är att ta tag i problemet.
//vis av erfarenhet.
Läs en gång till vad jag skrev.Äldreboenden är fulla med personer som aldrig bidragit med skattepengar. Det är kvinnor som var hemmafruar. Var hemma med barnen och pysslade lite på gården. Menar du att dessa inte ska förvänta sig någon hjälp av samhället?
Usch det låter inget vidare.
Och samtidigt spara på dagisplats.Men det var inte just det jag reagerade påPå sätt och vis kan det ha genererat skattepengar eftersom det möjliggjorde för maken att arbeta 12 h per dygn och på så vis bidrog han med mer skattepengar.
Finns säkert olika sätt att se det på.
Precis som @sjoberga skrev så finns det många sätt att bidra till samhället förutom lönearbete. Kvinnor som nu är 70-100 år har i många fall bidragit genom att fostra nya lönearbetare, lösgöra tid för sin makar att arbeta, råddat hushåll med köp av både varor och tjänster, kanske volontärarbetat när barnen blivit större, vårdat sina anhöriga etc etc.Äldreboenden är fulla med personer som aldrig bidragit med skattepengar. Det är kvinnor som var hemmafruar. Var hemma med barnen och pysslade lite på gården. Menar du att dessa inte ska förvänta sig någon hjälp av samhället?