Jag har hört att just på Gotland och i Uppsala ska man köra "skånerost" då de oftast är anpassade efter ett kalkrikt vatten. Men som inlägget ovan tyder på så kör jag Pressiado ^^Gotland, Uppsala också Zoegas o kollegorna i Stockholm föredrar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har hört att just på Gotland och i Uppsala ska man köra "skånerost" då de oftast är anpassade efter ett kalkrikt vatten. Men som inlägget ovan tyder på så kör jag Pressiado ^^Gotland, Uppsala också Zoegas o kollegorna i Stockholm föredrar.
Ja exakt, det går, när man köpt ett paket bryggkaffe för något annat typ tamedfika. Blir lite mer bös bara.Jag skulle tipsa om just en presskanna. Dricker kaffe hemma varje dag, och har en sån då jag inte pallar ha grejer som bara kan användas till en grej; typ en kaffebryggare. Jag köper ju själv Arvid Nordquist Pressiado, men jag har även kört med vanligt bryggkaffe när det varit extrapris på just det.
Japp! så är det, Skånerost är bäst (kusinen tycker Mollbergs blandning är nice på Gotland den är också mörk) men jag kör Pressiad jag med, pga presso då...Jag har hört att just på Gotland och i Uppsala ska man köra "skånerost" då de oftast är anpassade efter ett kalkrikt vatten. Men som inlägget ovan tyder på så kör jag Pressiado ^^
Det är inte dåligt. Men det är inte gott.Dock står gevalia för ca 40 procent av försäljningen på bryggkaffe ungefärligt.. så att det skulle vara dåligt känns konstigt.
Jag visste inte att det är snobberi att inte köpa Löfbergs och Gevalia. Jag köper oftast Amigas. Använder presskanna.Jag är också kaffesnobb och ratar både Löfbergs och Gevalia hemma (det är ju svårt att styra vad man blir bjuden på). Arvid Nordkvist ska det vara, Amigas eller Reko har vi fastnat för. Till vardags kör vi med vanlig melittatratt/filter, har vi gäster åker perkolatorn fram. Ibland pressokannan. Någon "vanlig" kaffebryggare finns inte här.
Med det sagt, jag är ingen stor kaffedrickare och tar gärna te istället, iaf på morgonen.
Okej, om jag hade bjudit de 256 personer som röstat hittills på fika och inte serverat kaffe skulle jag alltså ha 105 ledsna gäster
Eftersom det faktiskt bara var skämtsamt menat att formulera ett svarsalternativ som ’rättigheter’ handlar ju tråden egentligen inte alls om när man blir orimligt krävande som gäst eller om vilka preferenser man får tillgodose själv, utan om vad ni önskar er om ni får önska, och det får ni!
Utgångspunkten är att jag vill ha 256 glada gäster, även övernattande gäster när vi flyttar och får lite mer plats, och att @Mineur inte ska behöva fejka anledningar att åka in till närmsta samhälle som kan tänkas ha en öppen Pressbyrå
Så min slutsats är att det är en bra idé att kunna bjuda på kaffe.
Är då en sån där press-grej det smidigaste sättet att kunna laga gott kaffe?
Jag har en presso som gör 8 ganska stora koppar. Den funkar även för 6 + stycken kaffesörplande äldre släktingar på ett bräde Gäller bara att koka upp 1,5 liter vatten och direkt när man hällt upp göra en ny kanna på 8 koppar. Sedan brukar de inte vilja ha mer om det är eftermiddag.Har inte läst hela tråden, men jag och maken är inga stora kaffedrickare så vi köpte en Bialetti som gjorde espresso och köpte finkaffe på NK. Jättegott, men helt värdelöst när man har gäster. Den gjorde enbart 4 koppar, man kan välja storlek men du måste alltid göra exakt det antalet koppar, vilket var oflexibelt och ofta dracks det betydligt mer kaffe så man fick stå och göra två eller tre kannor. Risken är att det blir samma med press, om du nån gång skulle ha fler gäster. Finns ju större kannor där med visserligen, men de flesta jag sett är inte så stora.
Vi fick en väldigt bra kaffebryggare nu i inflyttningspresent och jag måste säga att det är hemskt smidigt. Det blir gott, det är okomplicerat och går snabbt, man kan göra 1 eller 10 koppar. Så har man plats så skulle jag rekommendera bryggare, särskilt om man ibland har en handfull gäster eller fler. Vill man prioritera något som är mindre och smidigare, och man ofta inte har så många gäster är press ett bra alternativ.
Den Bodum såg ju jättefin ut!Tycker de tar mindre plats och det går snabbare. Filterkanna måste man gå tillbaka till och fylla på filtret hela tiden. Med det sagt har jag en urgullig filterkanna också med flergångsfilter (egentligen kanske man borde ha pappersfilter också i) En sådan här, så söt https://www.bodum.com/se/en/11592-109-pour-over och en sådan här https://www.bodum.com/se/en/1903-04-java (om man nu får lägga länkar. Liknande går såklart att köpa i affärer, vilket jag gjort och andra märken.)
Du och jag, @Wingates. Du och jag...Man vill nog inte ha mig som gäst om jag inte kan få morgonkaffe på ett eller annat vis