Jag äter glutenfritt och älskar att laga mat! Jag tycker faktiskt inte att det är ett dugg svårt, det kanske bara är ovant i början om man ska få in ett nytt tänk. Ett tips är att kolla recept från andra kök, ex asiatiskt (inkl indiskt), sydamerikansk (tacos!), mellanöstern mm. Generellt tycker jag det känns som att de använder mindre vetemjöl än vad vi gör, men jag kan ju ha fel.
Här kommer lite tips på saker jag kommer på nu, kan fylla på mer sen

Och säg till om det är någon speciell rätt du vill ha tips på hur man gör glutenfri, förhoppningsvis har jag koll
Linsgryta! Så fort någon frågar om mattips brukar jag säga linsgryta, men det är för att det är så bra! Enkelt att laga mycket av, mättar bra och passar bra i matlåda. Och gott såklart!
Jag brukar följa ungefär det här receptet:
http://lagaindiskmat.se/linsgryta-med-roda-linser-och-kokosmjolk-indisk-dhal/
Fast jag brukar öka kryddmängden och även ha i champinjoner, paprika och zucchini! Eller vilka grönsaker man nu gillar

Funkar bra att äta som den är eller med ris till.
Samma som ovan gäller för detta recept:
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/kikartscurry-med-jordnotssmor-och-lime/
Den senaste tiden har jag gjort mycket paj med ett pajskal gjort av linser och quinoa.
Jag kokar linser och quinoa (tillsammans) tills det kokar sönder och det mesta av vattnet är borta. Då har jag i lite kryddor och fiberhusk. Blandar och låter stå några minuter. Sen får man använda en sked för att trycka ut det i en pajform, förgrädda på ca 200 grader i 10 minuter och sen fyller man precis som en vanlig paj.
Den här linsbolognesen är jättegod!
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/
Jag brukar äta den med bönpasta eller stekta grönsaker. (De svarta linserna går att byta ut mot andra linser, man tager vad man haver

)
Ursäkta uppsatsen! Hoppas det är något som lockar! Om du vill kan jag som sagt fylla på med mer tips sen