Sv: Skitenkel, god, hyfsat nyttig mat?
Fast pastasås är väl enkelt? Såhär kan den se ut hos mig:
Stek upp nåt som ska vara i såsen t.ex bacon, kyckling, svamp, lök
Häll på mjölk/grädde eller båda delarna. En klick creme fraiche är aldrig fel om det finns hemma, jag tar vad jag har.
Är den extremtunn kan jag hälla på lite maizena redning, den klumpar sig inte så då räcker det att röra ut den med sleven.
Krydda lite om det behövs, är såsen gjord på bara bacon behövs sällan kryddor.
Färdigt! Går fortare än att koka pastan.
Kött, ris/potatis och sås har det blivit några gånger sista tiden...
Stek kött och koka tillbehöret.
Under tiden gör man en sås: häll upp lite mjölk/grädde eller båda i en kastrull. Lägg i en buljongtärning som matchar köttet (köttbuljong om det är nöt/fläsk, kycklingbuljong om det är kyckling...), rör ut den och tillsätt eventuellt soja för färgen och om man vill kan man hälla över lite av lite från stekpannan så man får med köttsaft och kryddor. Även här är maizena redning en bra vän. Vill man så kan man ha lite svamp i såsen. Färsk svamp lägger man i innan man häller på vätska så den får stekas lite bara.
Jag är också inne i en period när det ska gå snabbt och enkelt och den typen av mat jag nyss nämnde är sånt som tiden när man steker kött och kokar sås går jämnt ut med att göra tillbehör.
Nåt annat som är bekvämt om man verkligen inte vill lägga energi på saker är att köpa stekar och rotsaker. Krydda en stek med t.ex salt och peppar (vill man vara avancerad kan man skära vitlök i skivor och snitta steken och peta i vitlöken), lägg på en klick smör eller lite olja ovanpå, tryck i en köttermometer och in i ugnen. Temp på ugn och kött finns på nätet. Skär rotsaker i bitar och lägg i en form med lite smör/olja och salt. Ju mindre bitar desto fler smaker kan man få i samma tugga
kuber på någon cm är precis lagom! Tips på rotsaksmixar är: potatis, morötter och rotselleri. Stoppa in dessa när man har ca 30 minuter kvar av tiden på köttet. Blir det senare gör det inget då köttet mår bra av att vila. Servera med sås om man vill men det går precis lika bra utan med den här rätten
det kanske man skulle göra i morgon, det var länge sedan.