Puttar upp den här tråden i hopp om fler recept att prova. Några är testade, med olika resultat.
(jag när även en liten förhoppning om att någon ska kasta ur sig ett recept som kan vara lönt att prova på den övriga familjen, varav några är rejält kräsna...)
Sedan tråden startades har vi hunnit inse att varken banan eller päron funkar heller. Päron gick först om de var skalade, men efter några gånger var det kört. Däremot har det visat sig att hon tål äppelmos , men inte färska äpplen.
Vi försöker hitta någon form av jos som hon kan dricka, men nästan allt innehåller antingen äpple eller apelsin. Men vi har hittat ananasjos som funkar - fast det är ju rätt intressant att hon kan dricka Del Montes ananasjos och äta ananasringar, men vi köpte en annan ananasjos som hade lite fruktkött och när hon fick i sig fruktköttet reagerade hon direkt... Nån som har tips om andra sorters jos som skulle kunna funka?
Tomat har vi fortsatt att låta bli och även köket i skolan har accepterat det.
Jag har en vän som är histaminöverkänslig, ganska nydiagnosticerad. Och hon har stränga order om ambulans till sjukan varje gång hon reagerar på något, vilket fortfarande kan bli nån gång i veckan. Hon blir jättesjuk! Och med det i minnet är jag definitivt inte beredd på att gambla mer än nödvändigt med mitt barn. När det gäller sånt som jag tror och hoppas ska funka så får hon prova, men inte när det är troligt att hon kommer reagera.
Finnerödja har juicetetror med blåbär, lingon, tranbär eller granatäpple som är goda, tål hon det månne? Jokk har liknande som är lite billigare, men de smakar mindre bär och mer saft, så inte lika goda.