Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Intressant läsning, att ni är flera som kan äta tomat om det är tillagat, men inte färskt. Har ni haft det så länge?
Intressant läsning, att ni är flera som kan äta tomat om det är tillagat, men inte färskt. Har ni haft det så länge?
Jag får kli i munnen av färska tomater (men äter dem ändå för det är så gott) medan tillagade aldrig varit något problem. Det har varit så hela livet så vitt jag kan minnas. Är för övrigt detsamma med tex äpplen, men där kan jag komma runt en del av problemet genom att skala dem.
Puttar upp den här tråden i hopp om fler recept att prova. Några är testade, med olika resultat.
(jag när även en liten förhoppning om att någon ska kasta ur sig ett recept som kan vara lönt att prova på den övriga familjen, varav några är rejält kräsna...)
Sedan tråden startades har vi hunnit inse att varken banan eller päron funkar heller. Päron gick först om de var skalade, men efter några gånger var det kört. Däremot har det visat sig att hon tål äppelmos , men inte färska äpplen.
Vi försöker hitta någon form av jos som hon kan dricka, men nästan allt innehåller antingen äpple eller apelsin. Men vi har hittat ananasjos som funkar - fast det är ju rätt intressant att hon kan dricka Del Montes ananasjos och äta ananasringar, men vi köpte en annan ananasjos som hade lite fruktkött och när hon fick i sig fruktköttet reagerade hon direkt... Nån som har tips om andra sorters jos som skulle kunna funka?
Tomat har vi fortsatt att låta bli och även köket i skolan har accepterat det.
Jag har en vän som är histaminöverkänslig, ganska nydiagnosticerad. Och hon har stränga order om ambulans till sjukan varje gång hon reagerar på något, vilket fortfarande kan bli nån gång i veckan. Hon blir jättesjuk! Och med det i minnet är jag definitivt inte beredd på att gambla mer än nödvändigt med mitt barn. När det gäller sånt som jag tror och hoppas ska funka så får hon prova, men inte när det är troligt att hon kommer reagera.
Tacokryddning (i en sån där påse) är ju ett snabbt sätt. Vet dock inte om det passar till pastaEtt av mina barn har börjat reagera mot vissa frukter och grönsaker (apelsin, äpple o tomat, hittills...), så vi försöker nu utesluta dessa ur hennes kost.
Resten av familjen älskar "mammas köttfärssås" men den innehåller ju en massa tomat (krossade + puré) så den bör väl helst undvikas nu då. Men då uppstår ju genast ett receptproblem...
Så, är det någon här som har nåt enkelt och gott recept på hur man gör köttfärssås utan tomat?
Hoppas verkligen inte barnet har fått det här. En nära släkting har haft ordentlig histaminintolerans i ett par år och det är ju minst sagt knepigt att laga mat till henne. Men det går!Jag har en vän som är histaminöverkänslig, ganska nydiagnosticerad. Och hon har stränga order om ambulans till sjukan varje gång hon reagerar på något, vilket fortfarande kan bli nån gång i veckan. Hon blir jättesjuk! Och med det i minnet är jag definitivt inte beredd på att gambla mer än nödvändigt med mitt barn. När det gäller sånt som jag tror och hoppas ska funka så får hon prova, men inte när det är troligt att hon kommer reagera.
Vi försöker hitta någon form av jos som hon kan dricka, men nästan allt innehåller antingen äpple eller apelsin..
Vi försöker hitta någon form av jos som hon kan dricka, men nästan allt innehåller antingen äpple eller apelsin. Men vi har hittat ananasjos som funkar - fast det är ju rätt intressant att hon kan dricka Del Montes ananasjos och äta ananasringar, men vi köpte en annan ananasjos som hade lite fruktkött och när hon fick i sig fruktköttet reagerade hon direkt... Nån som har tips om andra sorters jos som skulle kunna funka?
korta svaret är nej... *suck*@ameo Går det att dra upp några riktlinjer för vad som går hem hos övriga? Några absoluta no no ingredienser (utöver dotterns allergi då)?